Måndag
09 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Onsdag
19 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 1 match
Onsdag
26 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Lördag
27 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Idag 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match

Linköping redo för säsongens andra period - Inför Lindås borta i dag kl 14:00

27 oktober 2018 08:19
SSLherr

Ett tre veckor långt uppehåll är äntligen över. Linköping springer i eftermiddag för första gången in i Salming Arena för ett möte med nykomlingen Lindås. Tränaren Johan Astbrant har sett behov av förändringar under det nu avslutade uppehållet samtidigt som det nu sker lite målvaktsförändringar.


Linköpingstränaren Johan Astbrant har varit tydlig med att han vill få till en förändring i hur hans lag spelar och uppträder. Kanske får vi se detta redan i dag mot Lindås?

En förändring som Astbrant nu också gör är på målvaktssidan. Robin Laakso som stått samtliga SSL- matcher så här långt kommer från och med dagens match få back-up från unge (född 1998) Andreas Blom som spelat i Linköping FBC i division 1 i inledningen av säsongen. Samtidigt så kommer Jonas Gustafsson istället vara den som vaktar FBC:s mål fram till VM-uppehållet.

-Robin har stått alla matcher hittills och Jonas behöver också spela matcher. Samtidigt vill jag se en framtidsman som Andreas Blom i SSL-spel och jag hoppas kunna ge honom chansen inom kort, säger Astbrant om målvaktsrokaden.

Dessutom närmar sig Anton Karlsson come-back hela tiden.

-Anton åker med till Göteborg i dag så får vi se hur vi gör. Antingen spelar han redan nu eller också väntar vi till på onsdag. Spelar han inte finns han med på bänken vilket också är ett stort stöd för killarna, fortsätter Astbrant.

Säsongen 2018/2019 är i princip uppdelad i tre delar. En del med sex omgångar avverkades innan det nyss avslutade landslagsuppehållet. Nu går vi in i andra perioden vilket betyder sju täta matcher innan ett lååångt VM uppehåll väntar på nästan en månad. Efter VM med start 15 december väntar sedan ett oerhört tufft spelschema under tre månader innan slutspelet tar vid.

Läget i laget:

Alla tillgängliga för spel med ett litet frågetecken för Anton Karlsson. Jonas Gustafsson och Andreas Blom byter platser som målvakter.

Motståndarkollen Lindås:

Lindås tog lite överraskande steget upp till SSL efter en fin fjolårssäsong. Självklart tippades laget att få det tufft som nykomling men med en del sena nyförvärv med Superligarutin så finns det hopp om nytt kontrakt för talangfabriken Lindås. Patrik Malmström som varit en av SSL:s bästa målskyttar i Pixbotröjan och han fortsätter att leverera poäng i Lindås. Även Oskar Henriksson, Tim Wiklund och Oskar Adler är spelare som bär med sig Pixborutin till nykomlingen.

Så här sa Linköpingstränaren Astbrant tidigare i veckan om Lindås:

-Det blir en tuff och oförutsägbar match som vi måste ha allra högsta fokus på för att vinna. Lindås är ett lag som har en hel del duktiga och tekniska innebandyspelare och jag skulle säga att man har ett av ligans bästa powerplay, så vi har inte råd med billiga utvisningar. Dock så kanske flera av spelarna inte har innebandyn som enda prioritet vilket möjligen kan betyda att de tränar något mindre. Men när det väl kommer till match vet man att dessa spelare är fullt påslagna och bara vill vinna. Att vi nu möter dem direkt efter ett uppehåll är extra lurigt då jag gissar att dessa spetsspelare är väldigt spelsugna. Dessutom har de mött Falun, Pixbo och Storvreta hemma så här långt och jag tror de gärna vill vinna på hemmaplan mot oss. Så vi måste vara på tå från start om vi skall kunna vinna på lördag.

Lindås – Linköping lör 27/10 kl 14:00 i Salming Arena och ni kan självklart följa matchen på SSLplay.se