Lördag
27 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Markus Lindström går från FBC till SSL kommande säsong

10 maj 2018 18:17
SSL HERR

Markus Lindström är näste spelare att lyftas upp från Linköpings utvecklingslag FBC till SSL-truppen. Efter att ha tillhört Linköping innebandy sedan knatteåldern har nu Markus skrivit på ett SSL-kontrakt inför säongen 2018/2019.


-Markus är en egen produkt som har alla förutsättningar att göra en raketkarriär nu när han får chansen att spela med och mot Sveriges bästa spelare. Det visar också att vi fortsatt har stor utväxling på spelare från vår duktiga 98 kull, säger Linköpings Team Manager Johan Fredriksson om att Lindström nu skrivit på ett SSL-kontrakt.

Markus med mäktiga 12 raka säsonger i Linköpings Innebandy lyfts alltså upp från Linköping FBC och division 1-spel till Superligaspel och förblir därmed klubben trogen.

Grattis – du har nu skrivit på ett SSL-kontrakt med Linköping Innebandy!

-Tack det känns riktigt kul att få testa spelet på högsta nivå och få se var jag står innebandymässigt.

Du är känd för de flesta i klubben, men hur vill du själv beskriva dig som spelare?

-Jag är en spelare som lever mycket på min speluppfattning och i FBC har jag bidragit med en del poäng genom åren så jag hoppas att jag kan komma in i SSL och tillföra dessa bitar även om allt självklart blir tuffare nu.

Du har ansetts lovande länge och spelat många år med stor framgång i FBC i division 1 och 2 – vad fick dig och klubben att ta steget nu?

-Det har väl varit på gång nu ett tag men vi hade ett lag i FBC med mycket av mina kompisar som jag trivdes bra med. Men nu ser vi ut att splittras upp lite och då vill jag ta chansen och se hur långt jag kan nå med min innebandy på elitnivå.

43 poäng varav 31 mål i division 1 denna säsong – det måste du väl vara nöjd med?

-Jo, det är väl OK men samtidigt känns det mindre viktigt hur många poäng jag gjorde när laget inte fick till det i slutet. Så jag ser väl säsongen som gick med FBC som godkänd men inte mer.

Du har redan tränat en del med SSL-spelarna de senaste säsongerna. Så vad är det du måste lyfta i ditt spel för att mäta dig med toppen?

-Jag skulle säga fysiken och att det nu måste gå snabbare när jag har bollen. Jag är en all-round spelare som är bra både defensivt och offensivt. Men i SSL handlar det om att kunna hota ännu mer framåt och bli tuffare ändå bakåt.

Hur ser du på konkurrensen om platserna i Linköpings SSL-lag för din del?

-Jag har spelat center i FBC och konkurrensen där är stentuff i SSL-laget. Simon Palmén kom nyss in och här finns redan Matej Jendrisak. Även Oskar Seth, Yousif Touma och Petter Alm är skickliga centrar i laget. Men gör jag en bra försäsong så hoppas jag ha en bra chans att slå mig in i laget.

Egen produkt även om du startade i Vidingsjö (som senare lyftes in i Linköping Innebnady) – vad betyder det?

-Det är häftigt att gått hela den långa vägen från knatte till A-laget. Så man känner ju till klubben utan och innan kan man säga.

Så hur ser du på truppbygget Linköping har på gång inför kommande säsong. Hur långt kan det räcka tror du?

-Jag tycker det såg bra ut redan denna säsong och nu är laget kryddat med Simon Palmén och Max Wahlgren och säkert någon mer, så jag tycker det ser väldigt bra ut inför nästa säsong.

Lycka till med kommande spel i Superligan!