Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Idag 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Simon Palmén inför Falun borta i kväll 18:30

14 november 2018 08:59

Linköping tog en mycket stark och viktig vinst mot Pixbo senast men nu väntar en än tuffare uppgift. Falun i Jalas Arena med matchstart 18:30. Vi kollade med VM-aktuelle Simon Palmén som ju dessutom har ett förflutet i Falun vad som krävs av Linköping i kväll för att rubba Dalmasarna.


Viktig vinst senast hemma mot Pixbo – vad gjorde ni bra anser du?

-Det var kanske inte en perfekt match från vår sida men vi hade ändå bra koll på läget från andra perioden tycker jag. Sen blev aldrig ledningen större än två mål och då blir det ofta jämnt i slutet. Men vi redde ut stormen i slutskedet vilket var viktigt.

Blir det skillnad för dig personligen att spela i dag nu när du vet att VM platsen är säkrad?

-Ja, både för att jag nu vet att jag finns med i VM-truppen och att vi möter just Falun borta. Det betyder att vi inte bär favoritskapet vilket vi har gjort mycket nu på slutet. Så det gör förhoppningsvis att vi kan spela ut ordentligt när vi inte har den pressen på oss.

Många VM-klara spelare på plan i Jalas – kan det betyda att vissa spelare inte går för full maskin och riskerna med att bli skadad?

-Jag vet faktiskt inte. Men jag vet att man i Falun tidigare år har pratat om att VM-år blir röriga med alla spelare som saknas på klubblagens träningar bland annat. Så det borde i så fall påverka Falun mer än oss vilket vi kanske kan utnyttja.

Du har ju spelat i Falun med många spelare som fortfarande finns där – kan det hjälpa dig något eller är det för länge sedan?

-Inte under matchens gång skulle jag säga. Det är väl mer innan och efter matchen det är lite speciellt att möta ett lag där man spelat tidigare. Det brukar bli att man stöter ihop med folk man känner i hallen, vilket är trevligt.

Vad krävs om ni ska rubba Falun i Jalas Arena i kväll?

-Alla vet ju att deras förstaformation är ruskigt starka så kan vi få grepp på dem och hålla nere deras poängproduktion är väldigt mycket vunnet. Sen ska vi nog spela lite tråkigt borta mot Falun och inte bjuda dem på en alltför svängig match. Då tycker de inte det är så roligt att möta oss.

Läget i laget:

Alla spelklara. Andreas Blom har kommit in och tagit för sig rejält i Linköpingsmålet. Blom har bättre räddningsprocent än samtliga motståndarmålvakter han mött i SSL så här långt. Vi får se om det blir unge Blom eller rutinerade Robin Laakso mellan stolparna i Jalas i kväll? Max Wahlgren kom i gång ordentligt senast mot Pixbo med två mål och en assist. Känslan är att det kommer att lossna på allvar för Max snart. Adam Zetterström har hamnat under lupp. "Zäta" har varit riktigt vass de senaste matcherna och fem mål har han hunnit med så här långt i SSL. Samtidigt kom det i går in en anmälan mot Adam efter en situation framför mål mot Pixbo. Detta skall granskas som eventuell filmning.

Motståndarkollen Falun:

Falun har hela sex spelare med i den svenska VM-truppen och dessutom landslagsspelare i alla lagdelar. Dock kanske man precis som den andra storfavoriten Storvreta hackat en aning speciellt i början av säsongen. Men nu har man tuffat i gång och det har blivit fyra vinster på raken nu på slutet (även om två av dem kommit efter förlängning). Frågan är hur laget påverkas av VM både innan och efter Pragäventyret? Alexander Galante Carlström (31 poäng) och Emil Johansson (28p) är poängbäst hos de rosa. Lite spännande att Eric Björk nu får mäta krafterna med sitt gamla lag Linköping!

Matchstart 18:30 i Jalas Arena och du följer matchen på SSLplay.se