Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Helsingborg hemma i kväll kl 18:30 - säkrat slutspel?

6 mars 2024 08:20

Linköping fixade två viktiga poäng borta mot Nykvarn efter en sällan skådad berg- och dalbaneupplevelse. Kan Linköping plocka med sig start och slut från den matchen blir det garanterat vinst mot Helsingborg ikväll i Sporthallen och slutspelsplatsen säkras.


Linköping är väldigt nära att nå säsongens första mål vilket är ett slutspel. Men än krävs några poäng till in på kontot för att inte beroende av andra resultat. Därför blir kvällens hemmamatch mot Helsingborg lite extra viktig då det kunde vara skönt att få fokusera på slutspel inför de sista grundserieomgångarna.

-Så är det, det vore skönt att säkra den platsen redan imorgon och vi ska ta revansch för förlusten nere i Skåne, säger Linköpings tränare David Gillek.

Det fanns en hel del att glädja sig åt i Nykvarnmatchen. Vinsten efter fyra raka förluster, men också öppningen på matchen där man gick på knock och hade en 6-0 ledning, Kim Varga som haft det lite tungt med målskyttet på slutet gjorde två mål och att man dessutom kunde stoppa blödningen vid 6-6 och sedan knipa extrapoängen via Kevin Söderlings förlängningsmål är positiva saker. Sedan finns det givetvis en del både spelmässiga och psykologiska faktorer att jobba vidare med när Nykvarn tilläts komma ikapp.

-Jag tycker vi dominerar matchen totalt första perioden och även i början av andra. Sen börjar vi slarva mer med boll och blir mer passiva i försvaret men vi håller ändå ihop det okej den perioden. Sedan gör vi tyvärr en sämre 3:e period där vi lämnar över initiativet till Nykvarn vilket leder till att de kan komma ikapp. Det är ändå starkt av oss att ta extrapoängen i sudden. Positivt att ta med oss är att vi gör sju mål framåt, sen är det några mål bakåt vi ska kunna ta bort, säger Gillek om Nykvarnmatchen.

Läget i laget

-Laget blir i stort sett samma som senast, säger Gillek.

Linköping fortsatte att ”laborera” lite med femmorna senast och vad coach Gillek drar för slutsatser av det får vi se.

Du testade att spela en 2 -2-1:a i tredje formationen med David Carrington på topp framför Martin Karlsson och Olle Abrahamsson. Och Josef Rypar o Timmy Lindkvist som backar. Hur ser du på resultatet där och vill du jobba vidare med detta?

-Jag tycker de gör en okej match för att vara första matchen tillsammans, sen släpper de nåt mål för mycket bakåt men vi kommer jobba vidare med dem.

Bortakollen Helsingborg

Helsingborgs säsong i SSL svänger lika mycket som Linköpings match mot Nykvarn. Ett nederlagstippat FCH inledde nämligen säsongen med fem raka förluster och i princip alla gissade då att allsvenskan väntade. Men så i november vaknade man överraskande till och vann fem av sex matcher (bland annat mot Linköping) och helt plötsligt var man till och med inblandade i slutspelssnacket. Men sedan kom en ny superdipp med sju raka förluster och man var uträknade igen. Men på något sätt, kanske med Linus Nordgrens återkomst(?) så har man likt fågel Fenix kvicknat till på slutet och tagit två raka segrar inför dagens match. Så räkna inte bort FCH är lärdomen. Just nu slåss man med Karlstad, Nykvarn och till viss del AIK om att undvika nedflyttning tillsammans med redan degraderingsklara Hagunda.

Tre punkter inför matchen:

  • Tabellspänningen!!! Tabellen ”lever” definitivt både i toppen och botten. Storvreta och Falun slåss om förstaplatsen och bakom fightas Pixbo och Växjö om att bli trea (vilket ger fördel i kvartsfinalvalen). Mullsjö, Kalmarsund och Linköping vill bli helt säkra på sin slutspelsplats. JIK och Thorengruppen (och ev. AIK) slåss om åttonde och sista kvartsfinalplatsen. Men bottenstriden är kanske allra mest intressant där vi i nuläget endast vet att Hagunda får lämna SSL efter tre säsonger. Men en del lär klarna redan efter denna omgång…

  • Revanschsuget!!! - Bortamötet med Helsingborg var en rejäl besvikelse för Linköping även om det ”bara” blev 4-3 till FCH. Givetvis vill Linköping ha en vinst mot skåningarna denna säsong.

  • VM-lottningen!!! - I går lottades VM grupperna inför hemma-VM i Malmö i december. Tjeckien med Jendrisak och Rypar fick en bra lottning där man slapp både Sverige och Finland och kanske har Tjeckien sin bästa chans någonsin att gå hela vägen i VM!

Linköping vs FC Helsingborg ikväll kl 18:30 i Linköpings Sporthall