Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Knäcker Linköping Pixbo hemma i dag 16:00?

13 december 2020 08:19

Linköping tog en värdefull seger i veckan när man besegrade Växjö i en tät match. I dag väntar ett nytt tufft möte då Pixbo kommer till Sporthallen. De båda lagen står på 18 inspelade poäng efter 10 omgångar så räkna med en kraftmätning.


I vinstmatchen mot Växjö syntes många fina tendenser i anfallsspelet även om det inte målmässigt lossnade fullt ut men framförallt lyckades David Gillek och hans mannar täta till bakåt mer än på senare tid. Mot Pixbo gäller det att förfina detta då finns goda chanser att slå Mölnlyckes stolthet Pixbo.

-Det jag ändå är mest nöjd med mot Växjö är att vi visar upp en jämnhet över 60 minuter, säger Linköpingstränaren David Gillek.

Heta spelare Linköping:

Mot Växjö visade Oskar Hovlund och Oskar Seth upp fin kemi och duon låg bakom två väldigt viktiga mål i den tredje perioden. Annars visar veteranforwarden Martin Karlsson att han fortsatt är en av lagets viktigaste spelare med en grym inställning, jämnhet och dessutom fin poängskörd. Mot Växjö var det delvis nya backformationer där finskschweiziska paret Olli Laine och Nicola Bischofberger blir intressanta att följa. En annan back som tar stora kliv och alltid visar en grymt bra attityd är Filip Samuelsson som i backpar med Hovlund var bra senast.

Linköping har fortsatt alla spelare tillgängliga för spel och har samma trupp i dagens match som senast.

Bortakollen Pixbo:

Pixbo som inte spelat match på över två veckor har precis som Linköping 18 poäng efter tio matcher. Det är ju svårt att blunda för att två av de absolut hetaste Pixbospelarna är välkända i Linköpingskretsar. Felix Lanver lämnade ju Linköping inför denna säsong och forwarden har redan producerat hela 19 poäng i Pixbotröjan. Och även om det nu var några säsonger sedan så är det många som saknar Gustav Fritzell i Linköpingströjan. Gurra har hunnit med 17 poäng så här långt och får Linköping stopp på denna rightfattade ”Linköpingsduo” så är mycket vunnet. Övriga viktiga Pixbolirare är superrutinerade Martin Östholm och vasse målisen Jon Hedlund.

Inbördes möten:

Pixbo har ett övertag med 18-11 i vunna SSL-matcher mot Linköping men Linköping vann med 7-4 senast lagen möttes.

Kvällens matchvärd är: Scandic Linköping City

Linköping vs Pixbo i dag kl 16:00 Linköpings Sporthall och ni ser matchen på Corren.se eller Sportexpressens sändning.