Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför kvällens Svenska Cup möte med Ledberg

27 augusti 2021 10:43

I kväll spelas det första av två möten mellan Linköping och Ledberg i Svenska Cupens andra omgång. Linköping i egenskap av Superligalag är givetvis jättefavorit men Ledberg från division 1 vill säkerligen inget hellre än att knäppa storebror på näsan i Linköpingsderbyt.


Kvällens match spelas i helt nybyggda Campushallen i Ebbepark där div 1 laget Ledberg spelar sina hemmamatcher. Max 100 sittande åskådare gäller så är man inte på plats så sänds matchen på Innebandy.tv.

Läget i Linköping:

Linköping har gjort en bra försäsong med vinster över SSL motstånd som Växjö och Sirius bland annat. Bra försvarsspel där Filip Samuelsson är en av backarna som glänst, två vassa målvakter (Andreas Blom och Leo Torell Hagström) och flera yngre spelare som till exempel Hampus Andersson (född 2004) och Ludwig Bäckman Forkner (2002) har visat att de håller mot toppmotstånd. Offensivt är nyförvärvet från Kalmarsund William Almlöf en spelare som hittat målet frekvent under träningsmatcherna. Tyvärr saknas en del spelare i kväll på grund av skador. Matej Jendrisak, Oskar Hovlund, Jonte Hallin och Jesper Alm får coach David Gillek klara sig utan.

Motståndarkollen Ledberg:

Linköpingsklubben var under många år synonymt med en framgångsrik ungdomsverksamhet men på senare år har klubben siktat in sig på att etablera även seniorlaget på en högre nivå. Till denna säsong är man tippade att slåss i toppen av i division 1 Östra Götalands serien där även Linköpings utvecklingslag FBC spelar. Spelare att hålla koll på i de grön vitrandiga är Adam Zetterström som vi vet vad han kan efter flera säsonger i Linköpings SSL-lag, nye målvakten Edin Omanovic från Växjös SSL-lag samt trollgubben Adam Wastesson (ny från Åby). Laget tog sig vidare i Svenska Cupen efter en klar 8-3 vinst borta mot allsvenska laget Strängnäs.

Upplägget i Svenska Cupen:

Lagen möts i dubbelmöten (den andra matchen spelas på söndag i Linköpings Sporthall). Om lagen vinner varsin match (eller båda slutar oavgjort) följer en tio minuter lång sudden death direkt efter match 2 för att utse vem som tar sig till omgång 3.

Ledberg - Linköping Svenska Cupen match 1 i omgång 2 - Fre 27/8 kl 19:30 Campushallen Ebbepark.

Matchen sänds på Innebandy.tv