Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Matchdag – Gillek inför Svenska Cupen borta

8 september 2023 09:27

I kväll kl 19:30 inleds tävlingssäsongen 23/24 med ett bortamöte med Nykvarn IF Utveckling i Svenska Cupen. Bäst av två möten gäller och returen spelas i Sporthallen på söndag kl 16:00. Vi kollade läget med David Gillek inför Cupmötena mot det sörmländska division 1-laget.


SSL-premiären mot AIK borta är på fredag nästa vecka frågan är därför om helgens cupmatcher blir lite extra viktiga.

-Vissa delar vill jag se att vi jobbar med och klarar av på ett bra sätt, framförallt i spelet med boll då vi förmodligen kommer ha ett stort bollinnehav. Vi har de tilltänkta formationerna till SSL premiären ganska klara i våra huvuden men i helgen kommer vi ge alla speltid och även spela med olika formationer, kommenterar Gillek hur han tänker inför kvällen

Svenska Cupen i innebandy gör nu sin tredje säsong och i de två inledande upplagorna har Linköping enkelt avancerat från omgång två mot division 1 motstånd för att sedan båda gångerna åka ut i omgång tre (förra säsongen mot det Nykvarn som nu spelar i SSL).

-Jag räknar med att vi går vidare på ett kontrollerat sätt från denna omgång och sen kommer den riktiga utmaningen i omgång 3 då vi lär få möta ett SSL lag. Vi kommer lägga fokus på de matcherna när vi vet vilka vi ska möta och vi har som mål att ta oss längre i cupen denna säsong.

Så hur ser då läget ut i Gilleks manskap inför helgen?

-Alla är ej tillgängliga. Vi kan tyvärr inte använda oss av våra yngre spelare från FBC som varit med hela försäsongen. Filip Samuelsson kommer inte spela någon av matcherna och sen har vi några osäkra till kvällens match p.g.a. sjukdomar.

Nykvarn IF Utveckling – Linköping Furuborgshallen kl 19:30 Första mötet i Svenska Cupens andra omgång.

Ni ser kvällens match på Innebandy.tv

Söndagens returmatch spelas i Linköpings Sporthall kl 16:00 och då är det gratis entré om man bara bokar sin biljett via biljettsidan innan matchen!