Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Emil Lögdberg inför Dalen i morgon kl 18:00

10 februari 2023 13:11

Linköping möter imorgon Dalen hemma i Sporthallen och det uttalade målet är att först och främst säkra en slutspelsplats. Vi tog ett snack med backen Emil Lögdberg inför morgondagens hemmamatch.


Backen Emil "Lögga" Lögdberg är som 21-åring inne på sin fjärde (!) SSL säsong och har gjort en mycket stark säsong så här långt och vi kollade med honom om Dalen-matchen och närmaste framtiden.

”En modern poängproducerande tvåvägsback (14 poäng på 19 SSL-matcher) som gillar att hänga med upp i anfallen men också gärna smäller på i defensiven”. Är det en korrekt beskrivning eller hur ser du själv på din spelstil?

-Jo, det är en bra beskrivning av det jag vill stå för så skulle jag säga, jag har inga tillägg där.

Vad säger du om din egen säsong så här långt och din roll om du jämfört med tidigare säsonger i SSL?

-Jag har fått ett stort förtroende den här säsongen och det är givetvis lättare att prestera när man får mycket speltid. Sedan har vår femma fungerat jättebra tillsammans så jag tycker det gått bra för mig, min femma och laget så här långt den här säsongen.

SSL har nu haft ett landslagsuppehåll sedan ni slog Helsingborg borta – hur har pausen varit och vad har ni fokuserat på under uppehållet?

-Vi inledde med en ledig helg vilket var riktigt skönt och bra att alla fick vila upp sig lite. Men efter det har vi under den här veckan kört hårdare än vanligt där vi mixat innebandyträningar med mycket fys och där vi bland annat kört beep tester.

Ni ligger väl positionerade för slutspel med elva poäng ned till JIK utanför slutspel – hur ser du och laget på läget framöver vad det gäller tabellen de närmaste matchernas betydelse och finns det en risk att ni lutar er tillbaka och tänker att slutspelsplatsen är klar?

-Vi pratar hela tiden om att vi först och främst vill säkra en slutspelsplats så snart som möjligt och vi tittar inte så jättemycket upp mot topp-4 platserna i nuläget även om det givetvis vore bra. Vårt mål är att vinna varje match och än är vi inte klara för slutspel så jag ser ingen risk alls att vi slappnar av utan varje match kommer bli viktig framöver.

Du är ung och befinner dig fortsatt i en utvecklingsfas – Hur tänker du t.ex. om en landslagsplats i en framtid och vad tror du krävs för att finnas med i en diskussion om landslagsspel för din del?

-Jag tänker inte jättemycket på landslaget på det sättet eller känner en stress över att komma med. Mitt mål är att fortsätta utvecklas och prestera bättre och bättre i Linköping så får man se hur långt det räcker. Vad det gäller utvecklingsdelen så går alla delar att utveckla i mitt spel men om jag ska välja något så kanske det är att jag ska bli ännu starkare i duellspelet framöver.

Dalen väntar i morgon lördag – historiskt är det ett lag ni oftast fått jobba hårt för att slå men denna säsong känns de inte fullt lika slagkraftiga. Vad tror du om morgondagens drabbning med dem?

-Jag tror vi kommer äga mycket boll och de kommer säkert spela med hög press och försöka göra mål på våra misstag. Men jag tycker vi är bra på att möta lag som spelar den innebandy som Dalen gör och vi ska kunna skapa mycket lägen på dem och förhoppningsvis också vinna.

Linköping vs Dalen i morgon lördag 11/2 kl 18:00 i Linköpings Sporthall

Emil Lögdberg:

  • Född 2001 (fyller 22 i maj)
  • Stats: 4:a SSL säsonger med Linköping. 108 SSL-matcher (inkl. slutspel) och 42 poäng
  • Landslag: 5 st. U19-landskamper och 5 poäng
  • Moderklubb: Linköping IBK och är nu inne på 15:e (!) säsongen i klubben