Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Växjö hemma i dag kl 15:00 - ska nästa topplag fällas hemma?

27 januari 2024 08:23

Linköping byggde på vinstsviten borta mot Karlstad senast. Det innebär att man har fyra raka segrar på det nya året vilket är starkt. I dag gäller det att hitta den allra högsta nivån i spelet igen då ett formtoppat Växjö besöker Sporthallen.


Linköping har fyra raka vinster under 2024 och där man senast besegrade Karlstad efter ett straffavgörande. Linköpings hemmaspel har allt som oftast sett bra ut under säsongen inte minst när båda topplagen Storvreta och Falun lämnat Linköpings Sporthall helt utan poäng! Så då är det väl dags att bryta Växjös vinstsvit idag?

Läget i laget

Senast mot Karlstad så saknades viktige backen Oskar Hovlund på grund av sjukdom men förhoppningsvis finns Ogge med i dag. Forwarden David Carrington fick mycket speltid mot Karlstad och visade då att han kan mer än zorra dit straffar (vilket han iof sig gjorde två gånger om mot Karlstad). Blir det ny chans för ”Carran” idag? Oskar Seth hade en grym målform tidigt på säsongen och med två viktiga mål mot Karlstad senast kanske det lossnar på allvar igen för Seth vad det gäller målproduktionen.

Bortakollen Växjö

En svårare innebandymotståndare än Växjö är svårt att hitta för tillfället. Smålänningarna föll visserligen mot Falun innan jul men har sedan radat upp fem raka trepoängare och dessutom öst in 52 mål (!) på dessa fem matcher... Så för Linköping gäller det givetvis att få stopp på Växjös offensiv vilket man redan visat att man är kapabla till i mötena med topplagen Storvreta och Falun. Hetast av de hetaste i Vipers är Jesper Sankell som nu toppar SSL:s poängliga med 41 poäng på 18 matcher. Sankell har snittat över tre poäng per match under de senaste nio matcherna och är enda spelaren i ligan som gjort poäng i alla SSL-matcher så här långt… Så nu gäller det att Linköpingsbackarna gör det så omysigt som möjligt för Sankell runt Linköpingsmålet.

Tre punkter inför matchen:

  • Palmén!?! - Toppar interna poängligan även om poängskörden möjligen varit lite mindre än vanligt så här långt så är Palmén oerhört viktig för Linköpingsoffensiven. Med assist till samtliga tre mål i tredje perioden senast mot Karlstad så närmar sig Simon nu 500 poäng i SSL:s grundserie (482 p i nuläget)

  • Zorrostraffar?!? - Det är tillåtet och Linköping gör det – hur länge ska detta vara en ”grej” i innebandysverige och hos motståndarlagen?

  • Hemmamatcher!!! – Åtta omgångar återstår av grundserien och Linköping spelar hemma i fem av dessa vilket givetvis är en fördel!

Linköping vs Växjö söndag kl 15:00 i Linköpings Sporthall

Matchvärd i dagens match är Gärahovs Bygg