29 Mar 1 match

Linköping utan poäng hemma mot Pixbo

25 februari 2024 09:23

Linköping öppnade dagens match starkt men efter det var det gästande Pixbo som dikterade villkoren och slutresultatet 3-7 (1-2, 1-3, 1-2) var rättvist. Detta betyder också att Linköping nu har fyra raka förluster.

Återigen en stark Linköpingsstart

Precis som i många tidigare matcher kom Linköping ut starkt i denna match. Man ägde boll i princip första tio minuterna och visade fin rörlighet. Men trots bollinnehavet skapades (för) få målchanser och när sedan Pixbo stack upp blev det istället mål direkt för gästerna. Linköping fortsatte dock på inslagen väg och den rättvisa kvitteringen till 1-1 kom genom hårt jobbande Lukas Eldholm mitt i perioden. Pixbo fortsatte hugga när chanser gavs och efter en bollstöld från en Linköpingsback kunde Pixbo göra 1-2 vilket var resultatet efter första perioden.

Pixbo vassare i avsluten

Mittperioden var hyggligt jämn spelmässigt men Pixbos mer raka spel mot mål fortsatte att fira triumfer. Pixbo gjorde 1-3 men efter en snygg reducering av Oskar Seth tändes hemmahoppet. Men Pixbo fortsatte sätta de lägen som skapades och gick relativt enkelt ifrån till 2-5 innan mittperioden var över.

Inte nära poäng

Linköping gjorde givetvis ett försök att närma sig i tredjeperioden men Pixbos 2-6 mål en bit in i perioden grusade till stor del hoppet. Visserligen gjorde Kevin Söderling 3-6 men någon spänning inföll aldrig i Sporthallen då Pixbo effektivt spelade av tiden samtidigt som man skapade en del chanser framåt. Slutresultatet 3-7 speglade matchen rätt väl även om Linköping faktiskt vann skottstatistiken.

Nyken borta nästa i jakt på form

För Linköpings del är det nu bara att ladda om inför Nykvarn på bortaplan kommande söndag. Målet nu är givetvis att säkra en slutspelsplats och samtidigt hitta formen inför ett slutspel.