29 Mar 1 match

Straffvinst när Linköping säkrade fjärde raka

21 januari 2024 20:31

Det satt långt inne. Oskar Seth kvitterade till 6-6 med fem (!) sekunder kvar av ordinarie tid och sedan lyckades Linköping också vinna bortamatchen mot Karlstad efter straffar. Därmed har Linköping vunnit alla fyra matcher 2024!

Slarvig förstaperiod

Första perioden var ingen höjdare kvalitetsmässigt med en hel del bolltapp och missförstånd från båda lagen. Karlstad tog ledningen i powerplay innan David Carrington utjämnade till 1-1 på en (zorro)straff. Linköping hade en hel del omställningar där man kom tre mot två men passningarna satt inte riktigt på bladet i period 1.

Vändning efter halva matchen

Inledningen av andraperioden var lik första perioden med en hel del halvchanser för Linköping men det var ändå hemmalaget som tog ledningen med 2-1. Under andra halvan av perioden ökade Linköping tempot och rörelsen vilket direkt gav fler klara chanser. 2-2 gjorde Martin Karlsson och innan mittperioden var över hade Kevin Söderling gett Linköping ledningen för första gången i matchen med sitt 3-2 mål.

Linköping övertag efter PP mål

Linköping inledde tredje perioden i powerplay och när Filip Samuelsson hittade rätt med ett backskott och Linköping ledde med 4-2 kändes det som man fått grepp på bottenlaget Karlstad. Men istället blev det Karlstad som tog tillbaka ledningen efter tre raka mål mot ett passivt Linköping.

Seth x 2 när det skulle avgöras

Men nu klev Oskar Seth in i handlingen. 5-5 satte Seth mitt i slutperioden sedan han iskallt rundat Karlstadmålvakten och det såg också ut att bli slutresultatet. Men Karlstad chockade igen när man gjorde 6-5 med minuten kvar och då såg det ut att bli noll poäng för Linköping. Men efter en time-out och 6 mot 5 spel blev Seth frälsaren när han skickade dit 6-6 med ynka fem sekunder kvar.

Carrington, Leo och Palmén fixade extrapoängen

Förlängningen blev mållös innan straffar tog vid. David Carrington som gjorde en bra match satte kvällens andra straff och efter ett par räddningar av Leo Torell Hagström och ett straffmål av Simon Palmén vann Linköping matchen och två poäng. Palmén stod dessutom för assist till Linköpings samtliga tre mål i sista perioden!

Femma i tabellen och Vipers nästa utmaning

Segern gjorde att Linköping på nytt tog sig upp på femteplatsen i tabellen och näst på tur är ett möte med topplaget Växjö hemma i Sporthallen kommande lördag.