Aldrig nära poäng i bortamötet med Storvreta

11 december 2022 21:36

Dagens bortamöte med Storvreta blev aldrig spännande. Linköping hade hopp att segern senast mot Pixbo skulle ge en energiboost till dagens match, men så var inte fallet. 6-0 till Storvreta efter halva matchen blev till slut till hela 11-4 (3-0, 5-3, 3-1) i IFU Arena.

Ett brandskattat Linköping kom till Uppsala där bland annat målvakten Gustav Jansson, Jesper Alm och Filip Samuelsson saknades. Men med tanke på vinsten senast mot Pixbo fanns ända hoppet om nya poäng. Men första perioden blev inte alls vad Linköping hoppats på. Ynka två skott mot Storvretamålet på hela perioden och ett spelsuget hemmalag gick också till paus med klara 3-0.

Två snabba i andra

Mittperioden inleddes dessutom med två snabba Stovretamål fram till 5-0. Andreas Blom klev av och ersattes av David Henningsson. Det blev ytterligare ett hemmamål innan Marre Karlsson och hans Linköping äntligen lyckades näta när mer än halva matchen gått. Linköping gjorde visserligen två ytterligare mål i perioden (Seth och Eldholm) men även Storvreta fortsatte att göra mål och med 8-3 inför tredje perioden fanns litet hopp om Linköpingspoäng.

Ingen nerv i tredje

Tredje perioden blev också en transportsträcka där utvisningar samt några Linköpingsförsök att plocka målvakten inte gav några större utslag och slutresultatet 11-4 var det inte så mycket att säga om.