Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Onsdag
09 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Torsdag
28 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match

Dalen först ut i novemberracet – Oskar Hovlund är redo

7 november 2020 10:00

Efter prestigesegern mot Storvreta som var första matchen av sex i november ställer nu Linköping in sig på en fortsatt hektisk månad med mycket viktiga matcher. Landslagsbacken Oskar Hovlund missade mötet med Storvreta men är nu tillbaka mot Dalen på bortaplan i morgon.


-Jag tränade för fullt i går och det kändes bra så nu ska jag vara spelklar. Jag fick en smäll på vaden mot Sirius men sen gick det över. Jag kände litegrann i vaden mot Thorengruppen men då spelade jag hela matchen. Men sen kom det tillbaka på uppvärmningen mot Storvreta, så det är lite konstigt. Men nu känns det bara lite stelt så jag ska kunna spela i morgon, säger Oskar Hovlund om skadan som höll honom borta från Storvretamatchen senast.  

Linköping gjorde en strong insats senast och lyckades slå Storvreta och det ger självklart vind i ryggen inför kommande matcher

-Laget gjorde en extremt bra insats framförallt i defensiven mot Storvreta. De sista 5-10 minuterna hade de en hel del möjligheter men vi gör rätt saker för att hålla tätt. Sen var det också en match där vi tar vara på våra chanser framåt. Men nu gäller det att vi håller samma nivå mot alla lag i serien och inte bara mot topplagen. För ligger vi inte på 100% av vår kapacitet så är alla lag i SSL tillräckligt bra för att slå oss.

I morgon väntar en ny flygresa till Umeå för möte med alltid lika svårspelade Dalen. Tre vinster borta och två förluster hemma talar sitt tydliga språk. Dalen trivs ypperligt mot lag som trycker på då man lever på sina omställningar men förväntas man i stället föra spelet (som det oftast blir på hemmaplan) så blir det tuffare.

-Dalen är ett bra lag och alltid luriga att möta. De sätter hög press och satsar på kontringar så vi måste vara noggranna i allt vi gör. Följer vi vår plan så vinner vi i morgon, säger Oskar inför morgondagen.  

Efter Dalenmatchen väntar dubbla hemmamöten mot smålandslag.  Lördagen den 14/11 kommer Växjö till Sporthallen och onsdagen efter det (18/11) är det serieledande Kalmarsund som väntar. Växjö är under ombyggnad då man förändrat mycket både på spelar och ledarsidan inför säsongen. Kalmarsund däremot har fått bygga på sitt lag under några säsonger och toppar i skrivande stund SSL tabellen för första gången någonsin.

-Växjö har ju rensat rejält i laget och har nu många nya unga spelare och de flesta tippade dem långt ned i tabellen inför säsongen. Men jag har sett dem i några matcher nu, bland annat mot Mullsjö och jag tycker de ser bra ut. Självklart tar det en stund att hitta kemin i laget när så mycket är nytt men jag ser att det finns mycket individuell skicklighet i Växjö. Att Kalmarsund leder serien är ju överraskande men jag ser dem helt klart som ett topp-5 lag. Vi mötte dem på försäsongen och det märktes att de har fått till något bra. Sen spelare de man mot man med några av formationerna och det är alltid lite lurigt när man möter det spelet. Visby provade ju att spela man mot man förra säsongen och de lyckades inte men Kalmarsund har många spelare som spelat man mot man under uppväxten och har det i sig.  

November månad avslutas sedan med dubbla bortamatcher mot lite mer beskedligt motstånd. Det är tiondeplacerade nykomlingen Fagerhult Habo och elfteplacerade Jönköping som väntar innan vi går in i julmånaden. Om nu inte Covid-19 pandemin återigen ändrar förutsättningarna…

-Säsongen är helt annorlunda p.g.a. Corona och detta är ju inte något man varit med om innan. Men jag tar dag för dag och än så länge har det som tur är varit få fall i ligan. Men börjar det sprida sig i flera lag finns det en risk att allt stängs ned såklart.  

Linköpings matcher i November

  • Sön 8/11 Dalen – Linköping (kl 17:00)
  • Lör 14/11 Linköping – Växjö
  • Ons 18/11 Linköping- Kalmarsund
  • Sön 22/11 Fagerhult – Linköping
  • Fre 27/11 Jönköping - Linköping

Morgondagens bortamatch följer ni på Corren.se med matchstart kl 17:00.