Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför genrepet mot AIK ikväll 19:30

14 september 2018 10:50

I kväll kl 19:30 tar sig Linköping an AIK hemma i Sporthallen i den sista träningsmatchen innan det riktiga allvaret med Superligapremiären borta mot Växjö på onsdag. Så vad vill Linköping få för svar i kvällens match? Vi kollade med tränaren Johan Astbrant.


Genrep – vad är viktigast för dig att få med dig efter kvällens match?

-Först och främst gäller det att vi hittar matchtempot och pulsen. Vi möter i kväll ett AIK som är ett bra allsvenskt lag men mycket handlar om att det är vi som skall stå för tempot i matchen och kunna dra upp det tillräckligt.

Är alla spelare tillgängliga i kväll?

-Vi liksom många andra lag har en hel del sjukdomar i form av förkylningar. Men i går var alla med på träningen och körde så jag hoppas kunna ha alla spelare fit for fight.

Ja utom backklippan Anton Karlsson då – men där lät ändå prognosen hyggligt positiv runt hans skada?

-Jo, det var ett ligament som fått sig en smäll och de första prognoserna säger att han behöver vila 8-12 veckor med normal rehabiliteringstid. Men han är redan i gång i gymmet och i en drömvärld är han tillbaka redan efter SSL-uppehåll om 1,5 månad. Men vi kommer ju heller inte chansa på något sätt utan en hel Anton blir ju viktigare och viktigare ju längre säsongen går.

Så blir det startformationerna i Superligapremiären vi får se i kväll mot AIK?

-Vi tittar fortsatt på en del olika uppställningar beroende på motstånd så jag kan inte säga att vi kommer spela med samma femmor i kväll som på onsdag mot Växjö i premiären. Men självklart är det i stora drag samma lag vi får se.

AIK har tidigare spelat med en lite lurig 2-2-1 uppställning – vad innebär det?

-Vi tittar inte så mycket på hur AIK spelar utan som jag nämnde hoppas jag att de får rätta sig mer efter oss. Och med tanke på att de har ny tränare och många nya spelare vet jag inte ens om de spelar 2-2-1 längre? Men gör de det så är det bra för oss att få känna på det och hur vi kan dyrka upp deras låga försvar.

AIK är ett klassiskt innebandylag som åkte ur SSL förra säsongen – tror du att de kommer tillbaka direkt?

-Nja, det kan nog bli tufft och i AIK:s fall är det kanske bättre att ta något ”extra” år innan man går upp igen för att hinna förbereda sig. Det är tufft att snabbt komma tillbaka efter ett uttåg och det kanske är just det vi får se med Jönköping nu? Vad det gäller konkurrensen för AIK i allsvenskan så tror jag mer på Team Thorengruppen som sett bra ut på försäsongen. Sen finns ju även lag som Warberg och Salem som har SSL-ambitioner.

Växjö väntar på onsdag – känns det som ni är nära premiärformen just nu?

-Som försäsongen har gestaltat sig så kanske vi inte riktigt har satts på de prov vi önskat. Upplägget i sig har varit bra med matcher och resor men i de matcher vi på förhand skulle bli tuffast har vi inte riktigt stött på patrull vilket hade varit nyttigt. Så nu är det lite lurigt var vi exakt står. Men kvällens match hoppas jag tar oss ytterligare ett kliv mot toppformen.

Matchstart kl 19:30 Linköping – AIK Linköping Sporthall och det är Fri entré.