Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping redo att ta sig an Falun i semin

1 april 2018 17:23
SSL HERR

Det har gått en knapp vecka sedan Linköping slog ut Växjö med 4-1 i matcher i kvartsfinalen och nu gör man sig redo för en än tuffare utmaning. -Vi har vilat rätt mycket och nu har vi ställt om siktet då vi inser att vi möter ett helt annat lag än Växjö, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant.


Vad blir de största skillnaderna nu mot Falun jämfört med mötena med Växjö?

-När man scoutar dessa båda lag så skiljer de sig rejält. Växjö har mer ett inövat system man håller sig till offensivt och defensivt medan Falun förlitar sig mer på individuell skicklighet och det är inte alltid kollektivets skicklighet som avgör matcherna för dem även om man såklart har ett bra spelsystem i grunden. Sen har Falun en bredare trupp med mer spets och det gör det än svårare att läsa in sig på dem.

Hur ser du då på mötena med Falun?

-Vi går in i semin med väldigt gott mod och känner oss optimistiska trots att vi möter världens bästa lag. Falun visade när vi möttes i SM-finalen att man är oerhört svårslagna när allt avgörs i en match. Men nu när det handlar om bästa av sju matcher ser jag vår chans som mycket större. Vi har vunnit fem av de sex matchserier över sju matcher vi spelat de fyra senaste säsongerna och vi har visat att ”schackinnebandy” med täta matcher och mycket analyser passar oss perfekt, fortsätter Asta.

Så du ser hoppfullt på att ni kan nå Globen?

-Det är klart vi tror på det och absolut ingen i laget nöjer sig med en semifinalplats, det finns en hunger vilket syns på träningarna. Vi vet att vi kan slå Falun men samtidigt är vi väldigt ödmjuka inför uppgiften då vi möter världens bästa innebandylag som vunnit allt de senaste fem säsongerna. Tufft blir det men absolut inte omöjligt då vi tror mycket på det vi gör.

Under påskhelgen har Eric Björk nominerades till Fair Play priset och Gustav Fritzell till årets spelare, din kommentar till det.

-Jättekul såklart och ytterligare ett kvitto på att vi i klubben gör saker bra och att vi har en miljö där spelare hela tiden utvecklas. Vi fortsätter att få fram spelare till både U19 och A-landslaget och dessutom nomineras våra spelare till utmärkelser av den här typen. Sen får vi aldrig bli nöjda då stannar ju utvecklingen, avslutar Astbrant.

Semifinal 1 Falun-Linköping – måndag 2 april 17:00 i Jalas Arena (följ matchen på SSL play).