Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Läget i Linköping inför Mullsjö i kväll kl 19:00

26 september 2018 10:36
SSLherr

Linköping är på gång! Efter söndagens fenomenala avslutning (och vinst) mot Jönköping ställs i kväll laget mot Mullsjö på bortaplan. En rejäl utmaning men nu vet Linköping vad de kan i sina bästa stunder och laget lär bjuda upp till en tuff batalj i Nyhemshallen. Vad tror tränare Astbrant om kvällens motståndare?


Vad kan du som coach göra för att ni från start uppträder som i sista perioden mot JIK?

-Jag tycker till skillnad från många andra att vi gjorde två bra perioder mot Jönköping. Skillnaden på andra och tredje perioden var att vi satte chanserna och allt blir väldigt tydligt då. Men självklart får vi en självförtroendeboost tack vare sistaperioden senast och det är något vi alla vill bära med oss i kväll. Sen är det ju bara en vecka sedan Växjömatchen och vi har gjort om en hel del inför säsongen och vi har nu valt att spela en hel del yngre spelare, så jag tror alla behöver förstå att inte allt löser sig på en gång då.

Du stuvade om en del i formationerna i tredjeperioden senast och fick träff – kommer du spela vidare så?

-Jag valde att göra om både framåt och bland backarna inför tredje senast vilket gav effekt. Vi har en plan för hur vi vill göra i olika lägen under matcherna och säsongen för att anpassa oss efter förutsättningarna. Så det är absolut inte givet att jag väljer att spela laget som i sista perioden mot JIK under hela säsongen.

Mullsjö på bortaplan är i princip lika tufft som Växjö borta i premiären

-Ja det blir tufft men jag tror att vi och Mullsjö är i lite samma situation efter två matcher där de också är lite frågande till var de står. Mullsjö har också mycket nytt i laget där man tappat både sin lagkapten och förstemålvakt sen förra säsongen och de har inte mött något av de förmodade topplagen så här långt, så för deras del blir matchen i kväll lite av en vägvisare. De har tappat lite fysik på backen med Olofsson och istället fått in lite mer finlir med Dagman och det skall bli intressant att se hur det ser ut.

Vad drog ni för lärdom av Växjömatchen?

-Vi är normalt sett ett lag som gillar att möta hög press, men mot Växjö blev det både stressigt och ängsligt långa stunder. Så i kväll hoppas jag vi tar oss an den höga pressen på ett bättre sätt och kan utnyttja den som vi brukar.

Läget i laget:

Max Wahlgren har dragits med en förkylning i ett par veckor och Yousif Touma åkte på en smäll mot Växjö. -Max och Touma testas på uppvärmningen i kväll. Max blir inte kvitt sin sjukdom med feber helt och hållet och Toumas skada var lite allvarligare än vad vi först trodde. Men båda åker med till matchen så får vi se om de spelar, säger Astbrant.

Motståndarkollen Mullsjö:

Det har hänt en del hos västgötarna inför säsongen. Det största är att lagkaptenen tillika pådrivaren David Gillek har lagt stickan på hyllan. Även målvakten Benjamin Löfdahl, ”brunkaren” Henrik Olofsson och centern Petter van Keppel finns på minuskontot. På plussidan har laget fått in ”vår” omskolade back Joel Dagman. Två nya centrar i den schweiziske landslagsmannen Tim Braillard och eftertraktade Oskar Domberg från RIG. Mais har därmed även fortsatt en av de bredare trupperna i ligan och kan ställa upp med tre riktigt bra SSL-femmor. Planenlig vinst mot JIK i premiären men en lite mer överraskande förlust (på övertid) mot nykomlingen Kalmarsund senast är Mais resultat så här långt.

Mullsjö – Linköping ikväll kl 19:00 i Nyhemshallen och ni kan följa matchen på SSLplay.se