Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Nu drar Prag VM äntligen i gång!

30 november 2018 11:17

Sverige med Simon Palmén har solat på Fuerteventura och Tjeckien med Ondrej Nemecek och Matej Jendrisak har laddat på Teneriffa. Men nu är allvaret här och i morgon drar VM i gång i Prag i en turnering där Sverige är storfavoriter och Tjeckien med storpubliken i ryggen kanske kan skrälla!


Linköping Innebandy har tre lirare med i VM i Prag. Simon Palmén är debutant i det favorittippade svenska laget som skall ta revansch efter finalförlusten mot Finland för två år sedan. Känslan nu är att Sverige har ett starkare lag än någonsin och Finland möjligen stått lite still sedan senaste VM. MEN den finska sisun går aldrig att räknas bort och att Sverige och Finland möts i VM-premiärmatchen gör ju allt än mer spännande. Kommer lagen ”mörka” något i gruppspelet eller är det viktigt att vinna direkt? Övriga lag i gruppen är Norge och Danmark så oavsett hur det går mot Finland i premiären så skall Sverige utan problem ta sig till slutspelet.

Tjeckien med våra två stjärnor Ondrej Nemecek och Matej Jendrisak har haft fullt upp inför VM. Stort pubkliktryck väntas inför hemma-VM och det har varit mycket massmedieuppmärksamhet fullt välförtjänt senaste veckorna. Tjeckien får en lite mysigare start än Sverige då man möter Tyskland i premiärmatchen i O2 Arena i Prag i morgon lördag. Även Tjeckien skall utan problem placera sig topp-2 i gruppen där ett lite pånyttfött Schweiz självklart är största utmanaren medan Lettland får kriga för varje poäng i gruppspelet.

VM inleds som sagt i morgon lördag 1/12 och semifinalerna spelas nästa lördag 8/12 och VM-finalen går av stapeln söndag 9/12. Blir det Sverige mot Finland eller lyckas utmanarna Schweiz och Tjeckien skrälla sig till VM-final?

Eurosport, Kanal 5 och Kanal 9 (Discovery) visar VM från Prag där semifinaler och final visas på Kanal 5.

  • Lör 1/12 15:00 Sverige-Finland (Kanal 9 från 14:00)
  • Lör 1/12 18:15 Tjeckien-Tyskland (Eurosport Player)