Bortatriumf mot Mullsjö efter dramatiskt slut

27 oktober 2023 22:28

Inför den tillresta klacken kunde Linköping ikväll bärga tre poäng i erkänt svårspelade Nyhemshallen. Linköping hade länge ett stadigt grepp om matchen men det blev ändå spännande i tredje perioden innan Linköping säkrade vinsten med 8-5.

Klockren förstaperiod av Linköping

Linköping kom ut till matchen väldigt inspirerat och gjorde en princip prickfri första period. Urstarkt försvarsspel samtidigt som man var sylvassa framåt. Martin Karlsson gjorde både 1-0 och 2-0. Innan perioden var över hade Linköping utökat till 3-0 sedan Kim Varga hittat fram till Kevin Söderling efter en vindsnabb omställning.

Mais började bra i 2:a Linköping tog över

Mittperioden började med snabbt hemmamål och Mullsjö var betydligt hetare i mittperioden än i den första. Men Linköping lyckades krångla sig ur greppet och omställningarna för Linköping var fortsatt briljanta. Olle Abrahamsson gjorde 1-4 sedan han kommit helt fri och Josef Rypar avslutade ett otroligt fint anfall med sitt 1-5. Mullsjö reducerade strax efter målet men Linköping fick sista ordet i perioden när mycket pigge Kim Varga styrde in 2-6 från nära håll.

Nervigt i tredje med ett sent avgörande

Linköping hade länge koll på läget i tredje men Mullsjö fick plötsligen full träff med tre mål på en minut och den klara ledningen med 2-6 var endast 5-6 när mer än halva perioden återstod. Men efter en time-out fick Linköping ordning på spelet igen även om en kvittering hängde i luften några gånger. När hemmalaget gjorde ett sista försöka att komma ikapp med plockad målvakt kunde istället Linköping stänga matchen med två mål i öppen bur (Jesper Alm och Matej Jendrisak) till seger 8-5 inför den euforiska tillresta klacken!