Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping nära SSL formen enligt Gillek – JIK sist ut innan allvaret tar vid

23 augusti 2023 14:15

Tre veckor återstår till SSL-premiären för Linköping. Vi kollade därför läget med coach David Gillek om var laget just nu står fysiskt och mentalt när sista träningsmatchen mot JIK spelas på söndag innan allvaret drar igång.


Den tuffa försäsongen går definitivt mot sitt slut för Linköpings SSL-herrar. På söndag kl 14:00 spelas sista träningsmatchen borta mot Jönköping innan tävlingsmatcherna tar vid. Först väntar dubbelmöten i Svenska Cupen 8:e och 10:e september innan SSL premiären spelas i Solnahallen mot AIK 15 septermber

Försäsongen är i det närmaste över. Ni möter JIK borta på söndag i sista träningsmatchen. Hur har försäsongen sett ut tycker du och hur nära är ni SSL-formen just nu?

-Den har varit bra men som alltid på försäsong så går det upp och ner. Men vi känns fysiskt starka och spelarna jobbar hårt med de delar vi vill förbättra och utveckla i vårt spel. Så vi ska vara redo till premiären.

Ni gör en bra match mot Visby senast där det blir vinst med 11-5– vad är du mest nöjd med i den matchen?

-Vi är det bättre laget i 60 minuter och kunde vunnit med större siffor sett till antalet målchanser för båda lagen. Jag är mest nöjd med att vi är disciplinerade i vårt spel trots att vi tidigt gick ifrån och att matchen var avgjord efter 30 minuter.

På söndag möter ni Jönköping – vill du fortsatt testa olika saker i den matchen eller blir det nu mer ”skarpt läge” och de tänkta SSL-formationerna med tanke på att det blir sista träningsmatchen innan allvaret?

-Vi kommer framförallt testa vissa delar i vårt försvarsspel. Vårt grundspel sitter bra vilket ger oss möjligheter att fortsätta testa vissa nya delar vi vill ha med oss in i säsongen. Vi börjar mer och mer sätta formationer som vi tänker oss från start denna säsong, sen hur vi ställer upp på söndag är inte spikat ännu.

Innan ni möter AIK i SSL-premiären ska ni också hinna spela dubbelmöten i Svenska Cupen (där något av division 1-lagen Nykvarn eller Ledberg väntar). Hur rankar du Svenska Cupen? Viktigt eller mer som två ytterligare träningsmatcher innan SSL sparkar igång?

-Vi vill gå långt i Svenska Cupen, men självklart så blir första omgången för oss en mix av tävlingsmatch och träningsmatch.

Jönköping – Linköping söndag 27/8 kl 14:00 i Jönköpings Idrottshus