Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Leo om landslagsdebuten

5 september 2023 08:43

Leo Torell Hagström gjorde i helgen A-landslagsdebut när Sverige slog Finland klart med 8-3 i finska Vaanta. Målvakt Leo fick därmed en kanonstart på sin landslagskarriär där målet givetvis är att komma med till hemma-VM i Malmö nästa år.


-Det var en fantastiskt intressant helg. Speciellt att se hur fort det går på internationell nivå och hur alla grabbarna i laget gick direkt från 0 till 100 så fort det blev match, säger Leo om helgen i finska Vaanta.

Sverige åkte lite överraskande på en klar förlust (4-8) i fredagens första match i Finnkampen och förbundskapten Nordén erkände också att man blev lite tagna på sängen av den finska taktiken. Men till lördagens match när Leo var målvakt hade Sverige lärt sig läxan. Svenskt 2-0 i inledningen blev till 6-1 i början av andra perioden innan Finland kom tillbaka en aning. Men lördagens seger med 8-3 för Sverige var odiskutabel.

-Känslan var helt okej, brukar inte bli så nervös men man var såklart lite stirrig. Det var mycket att tänka på och ibland kom man fel i situationerna. Dock så löste vi det till slut och laget gjorde verkligen en fin match och vi kunde enkelt kontrollera hem vinsten.

För Leo Torell Hagström återstår det nu att se hur förbundskaptenerna tänker inför framtida landslag och VM i Malmö nästa år. Men rimligtvis bör Leo ha stärkt sina framtida landslagschanser rejält efter helgens Finnkamp.

-Jag är ju med i loopen kring landslaget nu och förbundskaptenerna kommer nog kolla på hur det går under säsongen. Så jag tar det ett steg i taget och försöker prestera så bra som möjligt med Linköping i SSL och förhoppningsvis kommer det leda till nya möjligheter i landslaget.

Utöver Leo så spelade Filip Samuelsson med det svenska Guldsteget laget i Tyskland i helgen där Samuelsson bidrog till tre klara segrar mot Finland, Tyskland och Schweiz U23-landslag!

Josef Rypar var i Lettland med sitt Tjeckien där det blev storsegrar mot Estland och Lettland men en uddamålsförlust mot Schweiz (där Rypar var en av målskyttarna).

Närmast väntar nu dubbelmöten i Svenska Cupen kommande helg för Leo & co i Linköping. Bortamatch fredag och till söndagens returmatch hemma mot Nykvarns division 1 lag bjuds det på fri entré i Sporthallen (ni bokar era biljetter gratis via vår biljettlänk på hemsidan)