Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Matchdag – Linköping möter Visby kl 15:00 i Västervik

19 augusti 2023 08:22

Dagens motståndare är allsvenska Visby som kanske är det lag som tippas hålla högst klass av lagen utanför SSL inför säsongen 23/24. Träningsmatchen spelas på neutral plan i Västervik där Linköping befinner sig på läger under helgen.


Prestation över 60 minuter önskas

Linköping har inlett säsongens träningsmatchande med en uddamålsvinst mot allsvenska Lerum (8-7) och förra helgen blev det oavgjort 7-7 mot SSL-nykomlingen Nykvarn hemma i Sporthallen. Linköping har startat båda matcherna starkt och gått ifrån målmässigt för att av olika anledningar sedan släppa upp motståndet under andra halvan av matcherna. Coach David Gillek har varit tydlig med att han gärna ser en bra match över 60 minuter när man idag möter Visby.

Leo och Fille till blågult

Sedan matchen mot Nykvarn har glädjande nog vår målvakt Leo Torell Hagström tagits ut i det svenska landslaget till Finnkampen och backen Filip Samuelsson finns med i den svenska Guldsteget truppen som ska spela landskamper i Tyskland i slutet av månaden. Hemma-VM 2024 hägrar för båda dessa duktiga spelare! En spelare som borde finnas med i diskussionen är ju givetvis Oskar Hovlund som oftast dominerar stort i matcherna.

Visby i SSL 24/25?

Visby gjorde det mesta rätt redan förra säsongen men åkte sedan ut mot Karlstad i slutkvalet till SSL. Nu tar man nya tag med kanske ett ännu vassare lag än fjolårets. Finländaren Ville Hirvisuo är tillbaka på ön efter att ha vunnit finska ligan med TPS förra säsongen och är en riktig klasspelare. Mullsjöikonen Kim Ganevik fortsätter också i Visby och gör nu sin första hela säsong i allsvenskan med dem vilket blir betydelsefullt. Visbys utmanare om en uppflyttning kommande säsong blir nog framförallt nedflyttade Dalen som också ser starka ut. Men visst är chansen stor att Visby spelar SSL igen säsongen 24/25.

Bökensved är arenan och Solidsport sänder

Dagens match spelas i Bökensvedshallen i Västervik och drar gång kl 15:00. Ni kan också se matchen på SolidSports websändning

Linköping vs Visby kl 15:00 i Bökensveds Sporthall