Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

William Westerdahl inför Sirius hemma idag kl 16:00

25 februari 2018 07:52
SSL HERR

18-årige backen William Westerdahl gör sin första SSL-säsong och i eftermiddag ställs han och hans Linköping mot ett slutspelsjagande Sirius hemma i Sporthallen. Ett Sirius man krossade på bortaplan tidigare denna säsong.


Hur ser du på din debutsäsong i Superligan så här långt?

-Jag tycker det gått bra, jag visste inför säsongen att jag skulle få slåss för att ta en sjätte backplats. Men jag har fått spela mer än jag trodde, så jag är klart nöjd.

De senaste matcherna har ju både Anton Karlsson och Martin Hovlund saknats och då har du ju spelat som en av fyra backar.

-Det har varit enormt lärorikt att få känna på tempot att spela vartannat byte i SSL. Självklart är det ju lite nervöst att gå in som ersättare för två så bra backar men framförallt har det varit kul.

Som ung back måste det ju vara enormt bra skola att se och spela med så många bra och rutinerade backar som det är i Linköping.

- Jag tycker vi har de bästa backarna i hela SSL och det är klart man kollar mycket hur dom gör i svåra situationer och så. Man lär sig något nytt hela tiden både på träning och match.

Du kombinerar Superligaspelet med spel i JAS (juniorallsvenskan) hur funkar det?

-Det fungerar bra och det är kul att få lira med sina polare. Vi har en stark JAS-trupp och hittills har det gått bra så målet där är att vi ska till Innebandyfesten i Uppsala.

I dag väntar Sirius –vad tror du om den matchen?

-Sirius är ett bra lag men jag tror ändå att vi kommer föra matchen och nyckeln är att vi lyckas dra upp tempot och att vi har mycket boll. Lyckas vi med det tror jag på vinst.

Sen närmar sig slutspelet – det första för din del

-Det ska bli mäktigt att få uppleva ett slutspel med riktigt täta matcher. Att lira bäst av sju matcher med mycket folk på läktarna ska bli jäkligt kul.

Läget i laget: Båda landslagsmeriterade backarna Anton Karlsson och Martin Hovlund är tillbaka i dag. Bara Adam Zetterström (skadad) saknas i laget.

Förra mötet med Sirius: Storvinst med 11-4 i IFU Arena. Linköping hamnade i underläge 1-4 men med 10 (!) raka mål så utklassade Linköping uppsalalaget senast.