Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Semifinal 5 – Vinna eller försvinna för Linköping

11 april 2018 09:55
SSL HERR

I kväll är det enbart vinst som gäller för Linköping om drömmen om en tredje SM-final ska leva vidare. Falun har nu tre raka vinster efter smart spel och hög effektivitet i avslutsfasen. Linköping var nära i förrgår på hemmaplan då det blev 4-5 och Linköping har ännu en stor chans till avancemang vid vinst ikväll.


-Nu är det allt eller inget för vår del. Alla har räknat ut oss så nu har vi inte så mycket att förlora. Jag hoppas vi kan vara intensiva samtidigt som vi får ett lugn i vårt spel, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför kvällen fight i Jalas Arena.

Linköping har absolut matchat mästarna Falun så här långt spelmässigt, men samtidigt har de tre senaste semifinalerna visat att Dalalaget har en rutin och en kunskap när det gäller hur man vinner en slutspelsmatch.

Linköping har ägt minst lika mycket boll som Falun men effektiviteten framför mål måste höjas i kväll om inte säsongen skall ta slut. Historiskt sett så brukar det mesta handla om hur man stoppar Faluns fruktade offensiv, men i semifinalspelets tre senaste matcher har istället Linköping fått brottas med ett kompakt Faluförsvar och en storspelande Johan Rehn i mål. Nio Linköpingsmål totalt på de tre senaste matcherna är för skralt för att rubba Falun.

Landslagsnominerade Gustav Fritzell och skarpskytten Felix Lanver är två som fortsätter att producera poäng i matcherna mot Falun, men fler måste kliva fram och producera. Senast var det f.d. Faluspelaren Eric Björk som klev fram i slutminuten och satte 4-5 målet.

Läget i laget Linköping:

Alla Linköpingsspelare är klara för spel (utom långtidsskadade Jesper Alm).

Resultaten så här långt:

  • Semi 1 Falun – Linköping 5-9
  • Semi 2 Linköping-Falun 2-6
  • Semi 3 Falun – Linköping 6-3
  • Semi 4 Linköping-Falun 4-5

Poängligan (endast Linköping och Falun) efter 4 spelade semifinaler:

    1. Alexander Galante Carlström -Fal – 22 p
    1. Gustav Fritzell – 18 p
    1. Emil Johansson Fal – 14 p
    1. Felix Lanver Libk - 13 p
    1. Rasmus Enström Fal - 13 p

Kl 18:30 är det matchstart semifinal 5 i Jalas Arena och du ser matchen på SSL play.se