Hemma
Falun
FAL
Borta
Linköping
LIN

Falun med kommandot - efter segern hemma

6 april 2018 20:30
SSL-SLUTSPELET

IBF Falun har vänt semifinalserien mot Linköping efter segern hemma i Jalas Arena. Inför 2 300 åskådare kunde dalalaget dra ifrån i den tredje perioden och till slut vinna med 6-3.


Falun - Linköping 6 - 3 (2-3, 1-0, 3-0)

Mål Falun: Johan Fahlström, Alexander Galante Carlström 2, Emil Johansson, Omar Aldeeb, Jonas Adriansson

Mål Linköping: Matej Jendrisak, Felix Lanver, Gustav Fritzell

Den inledande perioden inför de 2 300 åskådarna i Jalas Arena bjöd på fem stycken fullträffar - och det var östgötarna som inledde bäst. Matej Jendrisak gav gästerna ledningen och trots en kvittering från Johan Fahlström kort därefter klev Felix Lanver och Gustav Fritzell fram och utökade till 2- respektive 3-1. Den första perioden präglades av leverans från respektive lags poängmaskiner, då även Alexander Galante Carlström skrev in sig i målprotokollet och fick med sitt mål det sista ordet i den första akten.

Mittperioden i Falun var ett ställningskrik. Något skönspel bjöds det inte på men periodens enda mål, som kom från hemmalaget, var ett elegant sådant. Emil Johansson med ett läcker skottfint innan han hängde in kvitteringen bakom Robin Laakso.

Den tredje perioden var fortsatt ett ställningskrik där dock Falun var det lag som skulle få utdelning målmässigt. Omar Aldeeb fullbordade vändningen innan Galate Carlström noterades för sitt andra mål för kvällen. Linköping gjorde ett försökt till forcering men med tre minuter kvar kunde istället Falun kontra in 6-3 genom Jonas Adriansson, ett mål som blev kvällens sista.

Falun har därmed vänt serien och leder nu med 2-1 i matcher.