Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Linköping
LIBK

Inför semifinal 3 – Linköping siktar på ny bortavinst

6 april 2018 12:31
SSL HERR

Linköping åker tillbaka till Jalas Arena med en bra känsla. Senast blev det vinst i det rosa ”infernot” och jämfört med hemmamatchen i förrgår så är nu dessutom truppen komplett igen då Martin ”Marre” Karlsson snabbt tillfrisknade och är spelklar.


– Jag tycker kvällens match känns helt öppen. Nu är det bäst av fem matcher som gäller och vi som grupp är sjukt starka så jag tror vi vinner det här, säger forwarden Adam Zetterström inför kvällens match.

Tittar man på semifinal 1 och 2 och resultaten så är det lätt att tro att matchbilderna skilde sig radikalt. Men faktum är att det snarare har varit detaljer som avgjort att det nu står 1-1 i matcher.

Första matchen vann Linköping borta med klara 9-5 efter att Linköping hade en ohygglig effektivitet samtidigt som Faluns försvars och målvaktsspel inte var tätt. Hemmamatchen i förrgår skilde sig på ett sätt. Falun backade hem mer och fokuserade mer på sitt försvar samtidigt som Linköpingsspelarna inte alls fick samma utdelning på chanserna som skapades.

– Vi skapade massor av chanser i första perioden hemma och jag hade ju säkert tre riktigt bra chanser att göra mål på. Det var ju samma i de andra formationerna så sätter vi dit bollarna i kväll går det vägen, säger Adam Zetterström som var en av målskyttarna i Jalas senast.

Läget i laget Linköping

Martin ”Marre” Karlsson kvickande till snabbt och därmed kan Linköpingscoachen Johan Astbrant välja att gå tillbaka till de formationer som funkade så bra i första semin.

Poängligan (endast Linköping och Falun) efter 2 spelade semifinaler:

    1. Alexander Galante Carlström Fal – 16 p
    1. Gustav Fritzell Libk – 14 p
    1. Felix Lanver Libk - 10 p
    1. Rasmus Enström Fal - 10 p
    1. Matej Jendrisak Libk - 10 p
    1. Emil Johansson Fal – 10 p

Kl 18:30 är det matchstart semifinal 3 i Jalas Arena och du ser matchen på SSLplay.se