Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Helsingborg
FCH

Helsingborg vill bryta tung bortasvit

24 januari 2018 11:30
Matchguide

Linköping tar under onsdagskvällen emot Helsingborg i Linköpings Sporthall. Hemmalaget som vill plocka tre poäng för att hänga med i toppen av tabellen, samtidigt som gästerna är på jakt efter ett trendbrott efter fem raka förluster på bortaplan.


Linköping-Helsingborg

Onsdag 18.30 Linköpings Sporthall

Fem senaste Linköping: F, V, V, F, F

Fem senaste Helsingborg: F, F, F, V, F

Linköping åkte på en förlust mot Pixbo senast och har på de fem senaste matcherna tre förluster och två vinster. Östgötarna ligger just nu på en femteplats i tabellen och har bara tre poäng upp till Växjö på en fjärdeplats, och fem poäng ner till Mullsjö som jagar. Östgötarna är nu på jakt efter sin andra raka hemmaseger när Helsingborg kommer på besök i Linköpings Sporthall.

Skåningarna har gått tungt, dels den senare tiden med en vinst på de fem senaste matcherna. Dessutom har Helsingborg inte fått bortaspelet att stämma och man har inför kvällens möte fem raka bortaförluster, en trend som man nu vill bryta.

Något som kan tala för gästerna ikväll är att senast man mötte Linköping på bortaplan vann man med 7-4. Dock tog östgötarna revansch strax innan nyår och stod för en ordenlig överkörning i Skåne när de vann med 9-1. Med andra ord står det 1-1 i matcher där båda lagen vunnit på bortaplan, kan det ge Helsingborg tillräckligt mycket självförtroende att få hemmalaget på fall igen och på så sätt ta en efterlängtad trepoängare på bortaplan?

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Linköping-Helsingborg via SSL Play.