29 Mar 1 match

Säker bortaseger mot Örebro

18 november 2017 17:26
SSL HERR

Linköping var aldrig hotade av nykomlingen Örebro på bortaplan. Slutresultatet blev 3-6 (0-1, 1-4, 2-1) i en match där Linköpings urladdning med fyra mål i mittperioden punkterade matchen.

Första perioden var riktigt temposvag. Örebro spelade oerhört defensivt och drog ned tempot. Oskar Hovlunds 0-1 mål var därför en av få ljusglimtar under de första 20 minuterna inför publiken i TV sofforna.

Även andra inleddes aningen avvaktande men mitt i perioden lossnade plötsligen allt för Linköping. Tre mål på drygt två minuter av i tur och ordning Petter Alm, Matej Jendrisak och Oskar Seth. Tre mål som var nästan identiska där Linköping hittade in till en fri spelare mitt framför Örebromålet. 0-4 och övertaget var kompakt för Linköping. Örebro kvitterade visserligen till 1-4 men i periodens slutsekund så satte Adam Zetterström 1-5 på ett oerhört vackert volleyavslut med sin första bolltouch i matchen!

Med 1-5 inför tredje perioden så kunde Linköping i princip ”spela av” sista 20 minuterna. Matej Jendrisak hann med ytterligare ett mål och Örebro gjorde ett snyggt zorromål samt ett straffmål i slutsekunderna. Slutresultat blev 3-6 och en av säsongens enklare trepoängare var säkrat för Linköping.

Tre viktiga poäng inkasserade inför hemmamatchen mot Falun nu på onsdag 18:30.