Säsongen över efter dagens förlust – siktet inställt mot nästa säsong

31 mars 2024 21:22

Nej, Linköping var aldrig nära att störa Pixbo i dagens bortamatch. Klara 8-2 till Pixbo innebär 4-1 i matcher i denna kvartsfinalserie och Linköpings slutspel är därmed över för denna gång.

Pixbo gav inget halmstrå

Efter bortasegern senast fanns det ett hopp att Linköping i dag på nytt skulle kunna skaka liv i kvartsfinalserien. Men 2-0 efter en period blev 5-0 till Pixbo i slutet av andra perioden och någon spänning var det aldrig tal om i dag. Oskar Seths dubbla mål snyggade möjligen till resultatet en aning. Seth blev också Linköpings bäste poängplockare med två mål och sex assist på de fem slutspelsmatcher.

Tidig vinst hade nog krävts

Pixbo vann alltså matchserien med 4-1 och Linköping tar sig inte heller denna säsong förbi kvartsfinalen. Det var nära att Linköping kvitterade i slutet av match 1 på bortaplan och man hade även greppet inledningsvis i match 2 hemma. Förmodligen hade en seger behövts i någon av dessa båda matcher för att få nerv. Vinsten kom sedan i match 3 efter ett succéinhopp av Gustav Jansson i målet. Men Linköping lyckades inte bygga vidare på denna vinst utan istället var Pixbo klart starkast både i match 4 i Sporthallen och dagens avslutande match.

Effektiviteten tydligaste skillnaden

Spelmässigt har Linköping ändå hängt hyggligt bra med Pixbo men i den sista tredjedelen framför motståndarnas mål har Pixbo briljerat medan Linköping haft det tufft att skapa heta chanser och när de väl dykt upp har de för sällan hamnat i mål. Effektiviteten (eller snarare bristen på) i kvartsfinalserien men även tidigare under säsongen var något Linköpingstränaren David Gillek återkom till efter dagens förlust i websändningen.