Tuff kamp mot Malmö

24 september 2017 19:20
SSL Dam

Som brukligt är när Linköping och Malmö möts blev det en rafflande match i Linköpings Sporthall idag.

Men det började i ganska maklig takt från hemmalagets sida. Gästerna däremot inledde starkast och kunde ta ledningen 10 minuter in i perioden. Linköpings Julia Sidklev Persson kvitterade, men sedan kunde Malmö, mycket tack vare stjärnan Ellen Rasmussen, dra ifrån till ledning 3-1 i paus.

Linköping, som stått mycket på hälarna, spelade upp sig i andra perioden och lyckades skapa mer vassa lägen framåt. Tidigt kunde Amanda Ljunggren få in reducering till 2-3, men sedan satte ett kompakt Malmöförsvar stopp för en kvittering.

Om Linköping tagit ett kliv framåt spelmässigt inför andra perioden, var det ingenting mot den tredje. Man kom ut som ett nytt lag inför sista perioden, och spelade med den fart och finess som tidigare saknats under matchen. Efter ett mycket snyggt samspel med Anna Wiman kunde Malin Gustafsson sätta en läcker kvittering till 3-3. Några minuter senare assisterade hon Julia Sidklev Persson till ledningsmål, 4-3. Så långt hade Linköping dominerat spelmässigt, även om Malmö kom i flertalet vassa spelvändningar, och så fortsatte det länge i perioden.

Men, med 3 minuter kvar av slutperioden tar Malmö ut målvakten och lyckas forcera in en kvittering genom Ellen Rasmussen. Förlängning väntade, där det publikfriande och fartfyllda spelet från tredje perioden fortsatte. Lagen bytte chanser med varandra, men ingen lyckades sätta bollen under de 5 minuterna.

Således väntade, för första gången i grundserien i SSL, straffläggning. En ny regel för i år där lagen utser en straffskytt var, som sedan lägger suddenstraffar tills ett lag går segrade ur striden. Denna gången behövdes bara en omgång, där Ellen Rasmussen återigen blev avgörande för gästerna.

Tufft att tappa en ledning så sent för Linköping, men ett stundtals fantastiskt anfallsspel i tredje perioden och genomgående bra spel från backsidan ger mersmak inför fortsättningen. Nu laddar tjejerna om efter en tuff helg och närmast väntar match mot Endre på bortaplan, den 1 oktober.

Nästa hemmatch: 8 oktober 17.00 i Linköpings Sporthall, mot Telge SIBK