Linköping i 3-1 ledning efter en fantastisk bortamatch

24 mars 2018 16:44
SSL HERR

Linköping är en match från semifinal efter att ha besegrat Växjö på bortaplan. Linköping startat matchen aningen avvaktande men sedan kom man i gång ordentligt och när slutsignalen gick hade Linköping utklassat Växjö med 4-8 (1-2, 0-2, 3-4) och gått upp i en 3-1 ledning i matcher inför söndagens hemmamatch.

Trots avsaknaden av lagkaptenen och härföraren Anton Karlsson (hemma sjuk) och att tränaren Johan Astbrant fick lämna mitt under matchen (sjukdomskänning) så lyckades Linköping få till en helt genom solid bortamatch. Växjö var aldrig riktigt nära att störa.

Första perioden började lite avvaktande och Linköping som åkte på 13 baklängesmål i första matchen i Fortnox ville inte gå bort sig igen. Men mitt i perioden kopplade Linköping greppet. Först gjorde Felix Lanver 0-1 och strax efter satte Yousif Touma tvåan. Växjö reducerade i powerplay i slutet av första.

Även mittperioden var länge mållös men återigen var det Linköping som utnyttjade chanserna bäst. Först gjorde Matej Jendrisak 1-3 och strax efter gav Petter Alm Linköping en tremålsledning inför tredje.

I tredje fick Växjö en liten öppning tillbaka i matchen via ett powerplay. Men Linköping fixade boxplayspelet och dessutom kunde istället Martin Hovlund göra 1-5 direkt när Linköping blev fulltaligt.

Växjö försökte och försökte men Linköping var urstarka och svarade alltid på Växjös mål (mål av Lanver och Fritzell). Slutet blev inte vidare dramatiskt och till slut kunde Linköping vinna med klara 4-8 sedan Joel Dagman satt åttan efter assist från målvakt Laakso.

Nu har Linköping skaffat sig ett utomordentligt läge i kvartsfinalserien. Ny match väntar i Linköpings Sporthall 14:00 på söndagen.