Dramatik när Pixbo höll undan till vinst i kvartsfinal 1

22 mars 2024 22:02

Linköping var ytterst nära att komma ikapp i slutminuterna av kvällens kvartsfinal. Men Pixbo lyckades hålla undan till vinst med 6-5 (1-0, 3-1, 2-4) i en match där Linköpings slutoffensiv blir det man tar med sig till match 2 hemma på söndag.

Linköping hämtade sig i period 1

Det var oroväckande mycket Pixbo i matchinledningen. Linköping hade bollen få gånger under kontroll och 1-0 målet var därför inte överraskande. Men Linköping fick ordning på grejerna och fick mer och mer kontroll på matchen under resterande del av perioden. Dock inga mer mål i perioden.

Tre snabba Pixbomål

Period två innehöll även den några riktigt vassa Pixbominuter som renderade i inte mindre än tre täta och jobbiga hemmamål. Linköping hämtade sig även efter den anstormningen och jämnade ut spelet. Det blev även ett reduceringsmål till 4-1 signerat Martin Karlsson (assist Palmén) i mittperioden.

Drama när Linköping så när hämtade ikapp

Direkt när tredjeperioden drog igång satte Pixbo 5-1 powerplay och många räkande nog in en säker hemmavinst. Men där och då bestämde sig Linköping för att inte ge sig. 5-2 (Filip Samuelsson) och 5-3 (Simon Palmén) kom inom en minut. Pixbo svarade med ett 6-3 mål innan det blev ett gäng utvisningar åt båda håll som Linköping drog nytta av. 6-4 gjorde Josef Rypar i 5 mot 3 och mindre än minuten senare var det ett rent ”tjeckmål” när Matej Jendrisak satte 6-5 efter pass från Rypar i 5 mot 4 spel. Med två och en halv minut kvar hade Linköping en jättechans att komma ikapp men trots några vassa chanser slutade det med uddamålsvinst för Pixbo och därmed 1-0 i kvartsfinalserien.

Kvartsfinal 2 spelas hemma i Sporthallen på söndag och då är det dags för Linköpingsvinst!

Punkter efter kvartsfinal 1:

• Avslutningen!?! - Med kniven på strupen i slutperioden hittade Linköping kvällens bästa spel. Går det att få med sig detta till hela match 2?

• Black Shield!!! - Linköpingsklacken tog sig de tre timmarna till Mölnlycke för att stötta Linköping. Riktigt värdefullt även om det inte räckte hela vägen denna gång.

• Rypar!!! - Backen Josef Rypar klev fram i offensiven i slutminuterna med både mål och assist och han var ytterst nära en kvittering också.