Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Anton Karlsson inför Örebro och Floorball Day

2 mars 2018 12:41
SSL HERR

Med mindre än två veckor kvar till slutspelet brakar igång så möter Linköping i morgon Örebro hemma i Sporthallen klockan 14:30. Linköping Innebandy hoppas på mer folk än vanligt på läktarna då man anordnar Floorball Day vilket är en heldag med innebandytema i Sporthallen. Vad tror lagkapten Anton Karlsson om matchen?


Vi ser fram mot publikfester i Sporthallen i samband med slutspelet – men redan i morgon kanske det blir mer livat än vanligt i Sporthallen. Vad betyder publikstödet för er på plan?

-Det är alltid extra roligt när det kommer mycket folk på matcherna, så vi får se till att bjuda på en riktigt bra innebandymatch i morgon.

Det blev en rejäl smäll mot Storvreta i onsdags (förlust 1-9) – betyder det något för självförtroendet inför ett stundande slutspel?

-Nej, för mig personligen så har jag lämnat den matchen bakom mig. Vi kom inte alls upp i nivå samtidigt som Storvreta var riktigt bra.

Örebro som uträknad nykomling ser ut att vara på väg mot nytt kontrakt – vad säger du om Örebro och vad vi får för matchbild i morgon?

-Jag tror vi kan förvänta oss en klassisk matchbild mot ett lag på nedre halvan av tabellen. Vi kommer äga mycket boll och Örebro kommer satsa på omställningar. Vi får se upp med Palmén och Jirebeck som är riktigt vassa spelare.

Slutspelet närmar sig med stormsteg – hur mycket ser du fram mot dessa heta matcher?

-Man håller ju på med innebandy för att få spela slutspel och det är något som drivit mig ända sen försäsongen. Så det blir självklart höjdpunkten på säsongen och se om vi kan nå ända fram.

Läget i laget:

I skrivande stund en del frågetecken på grund av sjukdomar i hemmalaget. Coach Astbrant avvaktar en del svar under dagen.

Säsongens tidigare möte mellan lagen:

Mötet i Örebro i november blev en säker vinst för Linköping. Det stod visserligen ”bara” 1-0 efter en period men i början av andra gasade Linköping ifrån till säkra 4-0. Örebro spelade upp sig och slutresultatet blev 6-3 till Linköping efter bland annat två mål och en assist från Matej Jendrisak.

Motståndarkollen Örebro:

I princip alla räknade med att nykomlingen Örebros Superligastatus skulle bli ettårig. Men laget öppnade med att vinna borta mot Storvreta och följa upp det med att vinna fyra av de fem första matcherna i höstas. Därefter kom en rejäl dipp där laget fick slita för varje poäng, men nu på slutet har spelet börjat stämma igen. Stark vinst senast mot Växjö och Örebro har skaffat sig ett gyllene läge med sex poäng ned till AIK i kampen om nytt SSL-kontrakt. Men det betyder samtidigt att närkingarna inte kan andas ut än då AIK har bättre målskillnad och kan komma ikapp. SM-guldvinnaren (med Falun) Simon Palmén är lagets förgrundsgestalt. Men även ex-AIK:aren Simon Jirebeck och mångfaldiga landslagsmannen Joel Kanebjörk anför ”Kings”. 16-årige stortalangen Emil Ruud (född 2001) och Linköpingsbekante Alexander Rinefalk är andra intressanta spelare att ha ett öga på.

Matchstart 14:30 i Sporthallen och det är fri entrè tack vare våra samarbetspartner. Välkomna till en Innebandyfest!