Onsdag
10 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 2 matcher
Tisdag
16 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match

Robin Laakso ser fram mot Sirius & Storvreta

9 november 2017 08:58
SSL HERR

Två veckors break – men på söndag är det äntligen dags för Linköpings herrar att spela igen. Sirius väntar på bortaplan och vi kollade läget med målvakten Robin Laakso inför omstarten.


Två veckor utan matcher – har du hunnit med något annat än innebandy?

-Jo, det har jag absolut och det har varit välbehövligt med ett uppehåll där man vilat upp kroppen samtidigt som man hunnit med mer tid på gymmet än när det är matchtätt.

Hur har landslagsuppehållet varit för laget? Ni har haft ett antal spelare i väg på landslagsuppdrag och dessutom är nygamle Johan Astbrant tillbaka som huvudcoach.

-Som alltid blir det lite ryckigt på träningarna när spelare saknas. Men med tanke på omständigheterna med tränarbytet så hade vi en hel del att prata om, vilket vi nu fick tid för.

Tror du det kommer att märkas stor skillnad för publiken i hur ni spelar nu när ”Asta” är tillbaka vid rodret?

-Jag tror inte det blir så stor skillnad faktiskt. Astbrant har ju varit med på alla träningar och matcher så här långt så det är ju inte så att han inte funnits med i bilden under säsongen. Vi har haft en bättre offensiv så här långt men samtidigt har vi släppt till väldigt mycket spelvändningar, så nu handlar det om att vi hittar balansen. I de matcher vi förlorat har vi åkt på en hel del spelvändningar vilket vi nu vill justera.

Fyra vinster och fyra förluster och en åttonde plats i tabellen – hur ser du på säsongen så här långt för laget?

-Vi vann mot Pixbo borta vilket vi inte gjort innan i seriespelet, vilket är positivt. Samtidigt kanske vi borde vunnit två eller till och med tre av de matcher vi förlorat, t.ex. Höllviken borta. Så precis som det förutspåddes innan säsongen har det funnits toppar och en hel del dalar då vi har försökt att hitta rätt i det nya spelsystemet.

Din egen insats i målet – hur värderar du den?

-Den är godkänd, men precis som för laget finns det mer att hämta. Jag har väl helt OK personlig statistik såhär långt men om vi inte vinner spelar det ju mindre roll. Men jag har definitivt haft en bättre och jämnare säsongsinledning än i fjol.

Nu åker ni till IFU Arena i Uppsala på söndag för möte med Sirius – vad kan vi förvänta oss då?

-Det blir ett test. Sirius är skickliga på spelvändningar och nu vill vi täppa till och inte bjuda på för mycket. Gör vi det vi ska bör vi vinna mot Sirius i min värld. Samtidigt har dom en hel hög skickliga spelare som Johan Eriksson och Jocke Olsson som vi inte får ge utrymme.

Sen kommer Storvreta med en återvändande Tobias Gustafsson i spetsen till Sporthallen på onsdag.

-Det blir inspirerande. Vreta har två femmor som kryllar av världsstjärnor och det är ett lag som bara ska vinna SM-guld. Så det skall bli riktigt roligt och utmanande att möta dem hemma i Sporthallen inför hemmapubliken. Jag hoppas på en bra inramning på onsdag!

Sirius-Linköping - Söndag 12/11 kl 16:30 IFU Arena (se matchen på SSL play)

Linköping-Storvreta - Onsdag 15/11 kl 18:30 Linköpings Sporthall (säkra era biljetter snarast)