Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 2 hemma mot Pixbo i dag kl 13:00

24 mars 2024 09:28

40 timmar efter att den första kvartsfinalen slutade så är det dags att teka igång kvartsfinal 2 i Linköpings Sporthall. Pixbo vann med uddamålet hemma och nu är Linköping så klart helt inställda på att utjämna matchserien i sin hemmahall!


Tätt mellan matcherna och det lag som hinner ladda om bäst har störst möjlighet att ta hem segern när det är två jämna lag som möts. I fredagens match såg länge Pixbo starkare ut men Linköping hade en växel till och var nära att komma ikapp. Känslan nu är att detta kan bli en lång matchserie!

Läget i laget

Alla spelare fortsatt tillgängliga. Linköping hade till en början problem med Pixbos offensiv i fredagens match men ju längre tiden gick hittade man metoder att stoppa Pixbos målchanser som är intränade och oftast dyker upp väldigt nära Leo Torell Hagströms (som gjorde en kanonmatch senast) målbur.

Till en början hade Linköping också svårt att få hål på Jon Hedlund i Pixbomålet men när väl målnollan sprack och fler avslut kom lågt snarare än högt så hittade Linköping vägar till mål. Extra intressant var att backen (men med forwardsvana) Josef Rypar var den som höll på att ta match 1 hela vägen till förlängning. Det var mål och assist till båda Linköpingsmålen i slutskedet från Rypar.

Bortakollen Pixbo

Givetvis viktigt för Pixbo att vinna match 1 på hemmaplan och det är en riktigt vass offensiv laget har där ”Linköpingstrion” Lanver, Fritzell och Äse ligger bakom det mesta framåt. Pixbo vill få matcherna att bölja fram och tillbaka och sätter väldigt hög press på Linköpingsbackarna för att vinna boll. Något man lyckades med stundtals med mot Linköping i match 1.

Punkter inför matchen:

  • Specials Teams!?! - Känslan är att det kan bli en utvisningsrik kvartsfinalserie och då blir ju powerplay/boxplay spelet för respektive lag oerhört viktigt.

  • Starten?!? - Pixbo gick ifrån till 4-0 i första matchen och givetvis bör inte Linköping släppa iväg siffrorna så om det ska gå vägen!

  • Målvakterna!!! - Både Leo Torell Hagström i Linköpingsmålet och Pixbos Jon Hedlund stod för några riktigt svettiga räddningar i första matchen och målvaktsduellen lär pågå hela matchserien!

  • Slutspelshetta!?! - Match 1 bjöd på några heta dueller men det är nog bara början på vad som komma skall!

Linköping vs Pixbo kl 13:00 i Linköpings Sporthall

Köp biljetter här på hemsidan

Ni följer matchen på Corren.se eller SportExpressen