Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping är rustade inför AIK borta ikväll

14 februari 2018 09:23
SSL HERR

Linköping åker idag till Solna för möte med ett AIK med kniven på strupen. Linköping föll med uddamålet borta mot Dalen i söndags får därmed möta ytterligare ett desperat lag. För nu bär AIK hela Stockholms elitbandy på sina axlar.


Tittar man tillbaka i innebandyhistorien så har det oftast varit Stockholmsdominans i Superligan, men ett efter ett av 08-lagen har trillat ur högsta serien och nu står även SM-guldvinnarna AIK nära en nedflyttning. Så Linköping lär möta ett supertaggat AIK på parketten i Solna i kväll.

För Linköpings del så ser det lite ljusare ut vad det gäller sjuka, skadade och barnväntande spelare. Söndagens match mot Dalen kunde mycket väl blivit en trepoängare för Linköping. Yousif Touma, Jesper Alm och Andreas Nordh var bara några av spelarna som fick chansen till mer speltid än normalt och gjorde det bra. Bredden ser väldigt bra ut, vilket kan bli oerhört värdefullt inför ett slitigt slutspel.

-Jag tycker vi gör en bra insats i Umeå senast där flera spelare verkligen visar att de vill vara med och slåss om platserna i laget framöver, säger Johan Astbrant.

Inbördes möten: Mötet i Sporthallen i oktober var jämnt till ungefär halva matchen. Då gasade Linköping ifrån rejält och vann med hela 9-3 till slut. Matej Jendrisak stod för fem poäng i matchen (2+3).

Läget i laget: Klart bättre status än senast. Dock saknas Martin Hovlund som klev av mot Dalen. Även Adam Zetterström som åkte på en smäll i sin sista allsvenska match med Onyx kan ej medverka och i nuläget är det oklart när han kan spela med Linköping. Anton Karlsson som ska bli pappa inom kort åker ändå med till Stockholm.

-Ja, jag tar bilen så är vi redo att ta oss hem snabbt om det skulle behövas, säger Johan Astbrant om läget för Antons medverkan.

Motståndarkollen AIK: AIK är i kris och med sex omgångar kvar har AIK fyra poäng upp till säker mark. Man kan väl säga att Gnaget har befunnit sig på ett svagt sluttande plan sedan storhetstiden i början av 2000-talet men nu är läget prekärt. Tränaren Binge Jäderlund som velat bygga nytt med unga spelare fick nyligen lämna och Mikael Lemker har fått det mycket tuffa uppdraget att rädda Stockholmsinnebandyn. Första matchen mot Växjö betydde dock inget trendbrott med Lemker i båset. AIK har tagit blygsamma 12 poäng på 13 hemmamatcher i Solnahallen och är därmed seriens sämsta hemmalag resultatmässigt.