Övertidsförlust för Linköping mot Storvreta

15 november 2017 22:39
SSL HERR

Linköping hade en ledning som man tappade för att sedan hämta ikapp två gånger om. Men Storvreta vann sedan i förlängningen med 5-6 (2-0, 1-3, 2-2, 0-1) efter ett omdiskuterat mål.

Det blev en Linköpingspoäng i hemmamötet med Storvreta i en match som innehöll det mesta vad det gäller spänning, kamp och dramatisk upplösning.

Linköping hade en 2-0 ledning efter en period sedan Oskar Seth och Andreas Nordh gjort mål med 20 sekunders mellanrum mitt i perioden. Storvreta saknade verkligen inte chanser men tre ramträffar och en stabil Robin Laakso i Linköpingsmålet hjälpte till att hålla nollan.

Men i andra perioden fick så Storvreta utdelning och det i tät följd. Tre Vretamål på knappt tre minutet mot ett passivt Linköping och matchen var vänd. Men "blödningen" stoppades och istället kunde Linköpings målskytt nr 1, Gustav Fritzell kvittera till 3-3 i powerplay i mittakten. Oavgjort inför tredje.

I tredje höjde gästerna trycket mot Linköpingsmålet och precis när hemmalaget andades ut efter att ha grejat ett numerärt underläge smällde en Storvretaback in 3-4. Men Linköping bet sig kvar. Efter en riktig delikatess av Felix Lanver där han snurrade fram en. pass till Oskar Hovlund som på direktskott kvitterade till 4-4.

Med fem minuter kvar så fick Linköping på nytt en utvisning. Denna gång var det Linköpingsbekante Tobias Gustafsson som från sin pointposition i powerplay skickade in 4-5. Linköping tog time-out med två minuter kvar och med en man mer (plockad målvakt) lyckades Gustav Fritzell kvittera inför en eksalterad hemmapublik (759 åskådare).

Matchen gick till förlängning där Storvreta tog taktpinnen. Och efter två minuters spel med 4 mot 4 så lyckades Henrik Stenberg trockla en boll över mållinjen och domaren var helt säker på att bollen var inne. Två poäng till Vreta och en till Linköping.

Nu väntar bortamatch på lördag mot Örebro (matchen sänds i TV4 Sport) och nästa onsdag 18:30 så är det ny spännande hemmafight mot tabellettan Falun. Kul matcher att se fram mot!