Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Jokinen redo att ta sig an landsmännen

18 augusti 2017 16:46
SSL Herr

Johannes Jokinen heter Linköpings finske nyförvärv. Målskytt mot Jönköping senast och den tekniske och landslagsmeriterade forwarden tillför Linköping ytterligare en dimension med sitt fina passningsspel.


Hemsidan tog ett snack med finländaren inför helgens resa till Riga och möten med de finska topplagen TPS och Happee.

Möten med TPS och Happee väntar i helgen. Hur bra koll har du på de finska lagen ni skall möta?

  • Jag har bra koll på de finska lagen, speciellt Happee. Där känner jag till i princip alla spelare och hur de spelar. Men samtidigt har de ny huvudtränare, så vi får se om det betyder några förändringar. Vad det gäller TPS så har de tidigare spelat en mer kontrollerad innebandy, men även TPS har ny tränare.

Du vann guld med just Happee för några år sedan – hur bra kontakt har du med klubben idag?

  • Inte så mycket faktiskt, mer än att jag följer laget noga som sagt.

Storstjärnan Peter Kotilainen lirar i Happee – finns det fler spelare att hålla koll på i dessa båda lag?

-Det finns en hel del intressanta spelare i båda lagen. Happee har en hel hög av snabba spelare som är riktigt skickliga med bollen. Det är ett mycket bra lag som vi kommer att få jobba hårt för att vinna över.

Du har senaste åren spelat i högsta ligorna i Finland och Schweiz. Vad ser du nu som den stora utmaningen med att spela i Svenska Superligan?

  • I SSL är nivån betydligt högre och spelarna håller generellt högre klass. Jag tycker nog alla nivåer är bättre i Sverige, framförallt verkar spelarna kunna ta smarta beslut i högt tempo.

Hur ser du annars på din första tid i Linköping?

-Självklart har jag haft lite svårigheter i början att hitta rätt men nu känner jag att jag tar steg i rätt riktning på varje träning och match. Så jag skall vara helt redo för Linköpings spel till seriestarten.

Du kommer från två säsonger där du producerat mycket poäng i de högsta ligorna i Finland och Schweiz (45 och 46 poäng) – kan du nå dessa poängnivåer även i Superligan?

  • Ingen aning faktiskt, det är väldigt svårt att svara på. Det viktigaste är inte hur många poäng jag gör utan att det går bra för laget och att jag bidrar till att vi når långt.

Tiderna för Linköpings matcher i träningsturneringen i Riga: I kväll fredag 18/8 19:00 Linköping - TPS Turku Söndag 20/8 11:00 Linköping - Happee Jyväskylä