Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Uppehållet över – Dalen borta först ut

11 februari 2018 08:55
SSL HERR

Ett välbehövligt men samtidigt tufft landslagsbreak är över och i dag reser Linköping till Umeå för match mot Dalen. Tränaren Johan Astbrant har problem inför matchen där flera bärande spelare saknas eller är osäkra. Samtidigt som ett succéutlån är tillbaka.


-Uppehållet kom lägligt då vi hade en del sjuka och skadade spelare. Vi har kört rätt tufft under uppehållet så det är lite möra spelare nu, säger Linköpingscoachen Johan Astbrant.

Vad säger du om ”dina” landslagsspelares prestationer under uppehållet? -Det är väl egentligen inte så mycket att säga då motståndet var så pass svagt. Det var ju skillnad när Gurra (Fritzell) var med i fyrnationsturneringen (EFT) och mötte de bästa länderna. Då var det klart mer intressant att följa spelarna.

Ni i Linköpingsledningen har suttit i båten när transferfönstret stängde. Fanns det några ”krokar ute” efter eventuella förstärkningar speciellt med tanke på att Johannes Jokinen släpptes?

-Nej, vi gick in till denna säsong med ett uttalat mål att få in våra egna unga spelare i Superligaspelet. Därför känns det ologiskt att byta inriktning och värva utifrån nu när vi lyckats få in flera av från det unga gardet. Därför har vi inte alls varit aktiva. Det enda som händer är att ”Z” (Adam Zetterström) kommer tillbaka från utlånet till Onyx, säger Johan Astbrant.

Adam ”Z” Zetterström som har gjort succé i allsvenska Onyx (13 poäng på fem matcher) är alltså tillbaka.

-Ja, ”Z” har varit i full träning med oss under uppehållet, men vi kom överens om att han skulle spela gårdagens match med Onyx i allsvenskan innan han kommer tillbaka. Adam är en bra spelare som gjort det mycket bra ”poängmässigt” i Onyx speciellt med tanke på att han kom dit aningen ringrostig. Det finns fortsatt bitar han behöver jobba med för att bli en fullfjädrad SSL-spelare men det ska bli kul och se vad tiden i Onyx gett honom.

Dalen borta – jag antar att du vet vad som väntar i Norrland?

-Det kommer att bli en oerhört tuff match för oss. Jag har inte full koll men jag tror att Dalen bara haft en spelare i väg på landslagsspel och dessutom har de fått in Jim Johansson. Så jag tror de kommer rejält förberedda inför mötet med oss på söndag. De har ju dessutom en jättestor motivation i att behålla sin slutspelsplats.

Sju matcher kvar av grundserien – kan ni knipa en topp-4 placering?

-Vi har skaffat oss en position i tabellen där bara en totalflopp skulle kunna göra att vi missar slutspel och vi tittar självklart uppåt mot tredje och fjärdeplaceringarna. Men för att komma upp på en tredje plats måste vi nog i princip skrapa rent i de återstående matcherna vilket lär bli tufft. För tittar man på de återstående matcherna så möter vi bara fullt motiverade lag. Antingen för att hänga kvar (AIK, Thorengruppen & Örebro), eller gå till slutspel (Dalen & Sirius) eller i kampen om att vinna serien (Falun och Storvreta). Så för att klättra krävs det en hel del nu på slutet.

Läget i laget: En drös frågor. Lagkaptenen Anton Karlsson åker inte med till Umeå då han ska bli pappa vilken dag som helst. På centersidan har både Matej Jendrisak och Oskar Seth varit sjuka och är förmodligen borta. Backen Oskar Hovlund är även han sjuk liksom Joel Dagman som precis kommit hem från landslagsspel riskerar att missa matchen på grund av sjukdom.

Motståndarkollen: Dalen innehar just nu den åttonde och sista slutspelsplatsen men flåset från jagande JIK (samma poäng) och Sirius (en poäng efter) lär vara påtagligt hos Umelaget. Dalen fick en flygande start på 2018 med två vinster men har därefter fyra raka nederlag (inkluderat torsk i derbyt mot Thorengruppen) innan uppehållet. Så frågan är var laget nu står? Duktige Jim Johansson är tillbaka i Dalen och lär göra skillnad. Annars är det mesta likt hos norrlänningarna: Dalen har producerar få mål i SSL (minst av alla med fyra mål per match i snitt), Ketil Kronberg har gjort flest poäng i laget (35 poäng) och laget balanserar på slutspelsstrecket.

Inbördes möten: Hemmamötet vann Linköping med 4-3 sedan Martin Hovlund avgjort i sudden death redan efter 26 sekunder.