Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 3 borta mot Pixbo i kväll kl 18:30

26 mars 2024 09:18

Linköping har hamnat i ett tufft läge med underläge 0-2 i kvartsfinalserien mot Pixbo trots att man varit bra med i båda matcherna. Och givetvis förstår alla att det är en enorm skillnad på 0-3 och 1-2 efter kvällens fight. Så är det dags för Linköping att knipa en vinst i kväll och därmed på allvar skapa nerv i denna kvartsfinal?


-Vi har varit stabila i första och tredje perioderna under båda matcherna men haft tio minuter i andraperioderna där vi går ifrån det vi ska göra och då har vi blivit hårt straffade. Alla lag har oftast dåliga minuter under en match och när vi hamnar där så behöver vi se till att kunna hantera det på ett bättre sätt än i tidigare matcher, säger Linköpingstränaren David Gillek om det faktum att de båda inledande matcherna ändå tippat över till Pixbos fördel.

Läget i laget

Alla spelare är fortsatt tillgängliga i Linköpingstruppen.

Oskar Seth kanske de flesta förknippar med målskytte men Seth är just nu Linköpings bäste poängspelare och då via fyra assists i de två första kvartsfinalerna.

Målvakten Leo Torell Hagström är förhoppningsvis återställd till ikväll efter åtskilliga hugg och slag från hackande Pixboklubbor.

Josef Rypar har utmärkt sig i matchserien så här långt framförallt för sin offensiva förmåga (två mål och en assist) men också för att vara etta i utvisningsligan med mindre smickrande 12 minuter (dock 2 + 10 senast efter att ha hyschat Pixbobänken).

Bortakollen Pixbo

11-8 i målskillnad och 49-40 i skott mot mål på två matcher. Det har absolut inte varit någon dominans från favorittippade Pixbo så här långt men man har ändå varit tillräckligt mycket före Linköping för att ta två vinster.

-Pixbo har varit mer effektiva vid målchanser och att de varit bättre på att få utdelning när de haft sina bra delar under matcherna, fortsätter Gillek om vad han ser som skälet till att Pixbo lyckats vinna de båda första matcherna.

Punkter inför matchen:

  • Utvisningarna?!? - Pixbo som var överlägset mest utvisade i SSL:s grundserie möter ett Linköping som var ligans näst snällaste lag i grundserien. Men i kvartsfinalserien är det hux flux ombytta roller. Linköping står på 24 minuter mot Pixbos 6 minuter...

  • Publiken?!? - Trots "hockeykrock" hade Linköping i.a.f. fyrasiffrigt på läktaren i sin kvartsfinal medan Wallenstam Arena ekade ödsligt tom (utom Black Shield) i match 1 (526 personer). Vi får hoppas stämningen höjs ikväll!

  • Reduceringsdags!!! - Mullsjö har jobbiga 0-3 mot Falun, JIK ser också ut att gå utan kvartsfinalvinst mot Storvreta. Smålandsderbyt Växjö-Kalmarsund lever i allra högsta grad (2-1 till Sundet). I kväll är det hög tid att Linköping väcker liv i denna kvartsfinalserie.

Pixbo vs Linköping kl 18:30 i Wallenstams Arena

Ni följer matchen på Corren.se eller SportExpressen