29 Mar 1 match

Serieledning efter 11-5 vinst mot Sirius

3 november 2018 21:12
SSLherr

Linköping är serieledare. Eftermiddagens match mot Sirius stod 4-0 efter en period och slutresultatet 11-5 (4-0, 2-1, 5-4) var odiskutabelt. Linköping är just nu stekheta och återigen var det många spelare som glänste i Linköpingskollektivet men Andreas Bloms SSL debut i målet och Markus Lindströms två första SSL mål stack ut lite extra.

Med nio inspelade poäng på de tre senaste matcherna är nu Linköping uppe i serieledning. Dagens match mot ett formtoppat Sirius betydde elva hemmamål och trots lite svaj i tredjeperioden så var aldrig segern ens lite hotad.

Kanonstart för Blom

Andreas Blom fick chansen i målet då tränaren Johan Astbrant under en tid verlat se sin unga målvaktsadept i en Superligamatch. Blom tackade för förtroendet genom att bomma igen hemmamålet inledningsvis. Första perioden var nämligen relativt jämn men Linköping gick till paus med en 4-0 ledning, mycket tack vare Bloms storspel. 4-0 målet gjordes av Markus Lindström som då gjorde sitt första Superligamål.

-Det känns jättebra att jag fick spela den här matchen och att vi vann. Självklart var det nervöst att spela sin första Superligamatch men det släppte redan efter första räddningen, sa Andreas Blom om SSL-premiären.

Lyckade boxplay gav ny energi

Andra perioden innebar två raka boxplay för Linköping som man löste och istället för Siriusmål kunde Linköping dra i från till både 5-0 och 6-0 och då kändes matchen avgjord. Sirius spräckte visserligen Bloms nolla i slutet av perioden, men 6-1 inför tredje kändes onekligen tryggt.

Svängig tredjeperiod

Sirius gjorde 6-2 direkt i tredje men Linköping svarade direkt med 7-2 och när Sirius fick in ytterligare två mål svarade Linköping på nytt och känslan var att Linköping hade en extraväxel att lägga i när det behövdes. Sirius pressade högt men med snabba backar som bröderna Hovlund, Marcus Berglund och Filip Samuelsson så kom Linköping lätt till omställningar och därmed mål. Sirius försökte och försökte men Linköping rann i från till klara 11-5.

-Det har varit en bra vecka för oss med sex poäng och 19 gjorda mål på två matcher. I dag tycker jag vi är klart bättre över 60 minuter och Andreas Bloms debut i målet bådar gott inför framtiden, summerade Linköpingstränaren Johan Astbrant matchen.

Linköping hade inte mindre än 11 poängplockare i matchen: Matej Jendrisak 3 (3+0), Max Wahlgren 3 (2+1), Oskar Hovlund 3 (1+2), Markus Lindström 2 (2+0), Felix Lanver 2 (1+1), Simon Palmén 2 (0+2), Martin Karlsson 1 (1+0), Oskar Seth 1 (1+0), Martin Hovlund 1 (0+1), Filip Samuelsson 1 (0+1) & Marcus Berglund 1 (0+1).

Nu väntar några dagars återhämtning innan Linköping möter svenska mästarna Storvreta på onsdag 7 november i IFU Arena.