Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Seth vet vad som gäller för vinst mot Höllviken på söndag

28 september 2018 13:02
SSLherr

Linköping har fått upp farten. Vinsten hemma mot Jönköping följdes upp med en stark bortaseger mot Mullsjö och nu är siktet inställt på Höllviken i Sporthallen på söndag. Vi tog ett snack med vår kraftfulle stjärna Oskar Seth om hur han ser på möjligheterna att spräcka Höllvikens förlustnolla och hur hans fysik hjälper honom på planen.


Två raka vinster – där den senaste borta mot Mullsjö höll hög klass. Vad har ni gjort bra enligt dig i de två senaste matcherna?

-Inför Jönköpingsmatchen pratade vi i princip bara om inställningen med tanke på vår usla match mot Växjö. Mot Mullsjö hade vi läst på ordentligt och visste vad de ville göra. Vårt försvarsspel stänger ju i princip ned dem totalt och de gör väl inget mål i uppställt 5 mot 5 spel samtidigt som vi lyckades straffa dem med vårt spel, så det var en riktigt bra genomförd match av oss. Kul också att Marre (Martin Karlsson) gjorde hat-trick och var riktigt bra.

Nu väntar Höllviken som tagit två raka vinster – överraskar deras säsongsupptakt dig?

-Nej inte direkt då Höllviken är ett lag som är lite underskattat. Tittar man på Höllviken så tycker jag att vi som lag betraktat är mycket bättre än dem. Men de har ett antal riktigt vassa individuella spelare som kan avgöra matcher åt dem.

Vad måste ni hålla koll på just när det gäller Höllviken?

-Det är framförallt deras spetsspelare och deras skytte vi måsta hålla koll på. Lyckas vi stänga ned spelare som Christoffer Andersson och Johannes Wilhelmsson samtidigt som vi fortsatt har rätt inställning så har vi goda chanser att vinna.

Starttiden är den något ovanliga 13:00 på söndag – har det någon inverkan på dig och laget tror du?

-Jag tycker mest synd om Höllviken, om de inte åker dagen innan vill säga. Men för egen del tycker jag bara det är positivt. Jag föredrar att spela tidigt och slippa gå och vänta en hel dag på matchstart.

Tittar man på din egen form så ser den bra ut. Två mål mot JIK och ett mål mot Mais efter bra samarbete med Max Wahlgren – vad ger du dig själv för betyg på säsongsupptakten?

-Jag har högre krav på mig själv än vad jag tror andra har och jag är faktiskt inte alls nöjd med vad jag presterat. Visst det har väl funkat OK för Max (Wahlgren), Matej (Jendrisak) och mig men jag vet att vi kan så mycket mer och det hoppas jag att vi kan visa redan på söndag.

Du klev in under förra säsongen och tog för dig i SSL som center och nu känns du given i en av de två första formationerna som vänsrterforward – vad ligger bakom din snabba utveckling?

-Lite klyschigt kanske men det är nog mest hårt jobb och en ödmjuk inställning. Sen fick jag i fjol chansen att spela center med Lanver (Felix) och Marre vilket var oerhört nyttigt. Nu spelar jag också med fantastiskt duktiga spelare vilket ger mig massor varje träning och match samtidigt som jag själv vill vara en spelare som ger de andra i min femma en boost.

Du har ju en grym teknik men onekligen också fysiken för att klara SSL-spel – är det något som hjälpt dig att etablera dig på högsta Sverigenivå?

-Jo, jag växte mycket på kort tid under gymnasietiden och visst hjälper det till viss del. Men jag kan ju inte leva på fysiken utan jag måste ju jobba med att ständigt utveckla tekniken, skottet och få till en kombo av allt för att det ska bli riktigt bra.

Fritzell försvann till Pixbo men återväxten på vänsterforwardsidan är god. Du och Felix Lanver öser in mål och bakom slåss Adam Zetterström och Andreas Nordh om platserna – är det en tillfällighet att det finns så många bra vänsterforwards i truppen?

-Självklart var det trist att en sån trevlig kille och duktig spelare som Fritzell lämnade, men vi yngre spelare som är födda 1996-1998 fyller upp luckan bra tycker jag. Jag har ingen riktigt bra förklaring mer än att vi sporrar varandra på träning och match.

Har du något personligt mål med din innebandy på kort eller längre sikt?

-Det handlar om att vinna och jag vill vinna ett guld med Linköping, det är det som driver mig och är mitt mål. Sen har jag andra mål som att hela tiden ta steg i min utveckling, producera och ha en viktig roll i laget. Sen finns ju självklart tankar och drömmar om landslag men fokuserar jag på klubblaget och gör tillräckligt bra insatser där så kan chansen dyka upp. Så jag lägger mitt fokus enbart på Linköping i nuläget.

Ok vågar du dig på ett tips inför söndagen?

-Nej, jag gillar inte alls att tippa matcherna, det brukar bara bli fel så helst slipper jag.

Fakta Oskar Seth

  • Född 1998
  • Längd/vikt: 191 cm/85 kg
  • Klubbfattning: Right
  • Klubba: FatPipes nya Raw concept med svart ORC blad
  • Moderklubb: Hölö-Mörkö IF
  • Säsonger i Linköping: 5 st. Kom till Linköping 2014 från Telge SIBK i samband med innebandygymnasiestudier
  • Poäng 18/19 i SSL: 5 - 3 mål och 2 assist på 3 matcher
  • Poäng 17/18 i SSL: 21 – 9 mål och 12 assist på 41 matcher

Linköping - Höllviken söndagen 30/9 kl 13:00 i Linköpings Sporthall