Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Pixbo
PIX

Herrarna föll på bortaplan mot Linköping

19 februari 2022 22:00
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar äntrade Linköpings Sporthall denna lördagseftermiddag med ett enda mål i sikte, att ta med sig tre poäng hem till Mölnlycke i kampen om slutspelsplatserna. Men Linköping stod upp bra och Pixbo Wallenstam fick se sig besegrade med 3-9.


SSL HERR

Linköping IBK vs Pixbo Wallenstam IBF 9 - 3 (1-3, 2-0, 6-0)

Pixbo Wallenstam rivstartade matchen. Redan efter 2:51 fick Oskar Weissbach, assisterad av Felix Lanver, in bollen bakom Linköpings målvakt och det var 1-0 till rävarna. Efter drygt tio minuters spel presenterade sig Martin Östholm genom att göra 2-0, assisterad av Felix Lanver. Och efter ytterligare fyra minuters spel fick kapten Gustav Fritzell in 3-0, assisterad av Martin Ojaneimi. Med 33 sekunder av den första perioden reducerade dock hemmalaget och det var Pixboledning 1-3 inför pausvilan.

Period två startade med att Linköping reducerade redan efter 41 sekunders spel. Efter 15:15 hade Linköping kvitterat och det stod 3-3. Stark insats av Linköpings målvakt som i höll kvar hemmalaget i matchen. Resultatet var 3-3 infför den andra perioden.

Period tre startade som period två. Linköping inledde målgörandet och tog ledningen för första gången i matchen. Därefter fortsatte de att ösa in mål, Pixbo Wallenstam hade sina chanser men Linköpings målvakt storspelade och höll undan och nollade Pixbo Wallenstam även denna period. Slutresultat för perioden blev 6-0 och matchens slutresultatet blev 9-3 i Linköpings favör.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Andersson efter matchen:

”Vi spelar bra i första och får matchen dit vi vill, fortsätter så i andra och skapar massor av lägen utan att få in bollen för att i tredje tappa matchen helt sista de sista åtta minuterna. Timeouten tog vi för att bryta deras momentum och gjuta mod i de killar vi trodde skulle ta oss i kapp därav inga förändringar på några positioner. Alla vet ju hur snabbt det kan svänga i den här sporten. Att vi kan missa slutspelet på grund av kvällens match kan jag inte hålla med om för vi har den senaste tiden fått hjälp av andra lag, men självklart är det inte hjälpen som ska ta oss till slutspelet utan vi måste ju vinna våra egna matcher."

Nästa match för herrrna spelas hemma mot Falun fredagen den 25 februari kl. 19:00 i Wallenstam Arena. Välkommen till hallen och stötta våra herrar då!