Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Linköping
LIBK

Uddamålsförlust mot Linköping

16 februari 2022 20:45
herr

Det blev förlust för Kalmarsund hemma i KIFAB Arena mot ett tungt Linköping. Bortalaget hade ledningen under större delen av matchen och trots två sena hemmamål så slutade matchen 3-4.


FBC Kalmarsund - Linköping IBK

3-4 (0-0, 1-3, 2-1)

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund, Tim Nyander, Anton Nilsson

Med fem raka segrar i ryggen var det ett formstarkt Kalmarsund som tog emot ett inte lika formstarkt Linköping. Men det var inget målkalas som restriktionsfria KIFAB Arena bjöds på i den första perioden. Hemmalaget ville som alltid hålla i taktpinnen men Linköping var kompakta i försvarsspelet och hotade framåt när de väl fick chansen. Den första riktiga möjligheten fick Kim Nilsson genom ett friläge efter en bjudning från försvaret. Men han lyckades inte lyfta bollen över den liggande målvakten.

Det dröjde istället till den andra perioden innan det första målet kom, och det var Linköping som tog ledningen med 0-1 genom Matej Jendrisak. Kalmarsund lyckades fortsatt inte få hål på Leo Torell Hagström i bortalagets mål, och det märktes att Linköping trivdes med att spela med en ledning. Ledningen växte dessutom när Josef Rypar utökade till 0-2 efter 13.12 av den andra perioden. Trots ett sent numerärt överläge för Kalmarsund så blev det inget mål för hemmalaget, utan Linköping kontrade istället in 0-3 genom Olle Abrahamsson. En snabb reducering kom dock innan periodens slut, och det var Kevin Haglund som smällde in bollen från höga slottet.

Med två mål att ta ikapp så klev Kalmarsund högre upp i banan och kunde flera gånger vinna bollen där. Men målen uteblev trots en mängd stökiga chanser framför Linköpings mål. När det endast återstod nio minuter så kom till slut reduceringen. Efter ett fint uppspel hittade Tim Andersson Carlsson in till Tim Nyander för 2-3. Trycket blev allt intensivare men bortalaget var skickliga på att hålla i bollen utan att visa någon vilja att gå framåt.

Med två minuter kvar drabbades lagen av varsin utvisning och samtidigt valde Kalmarsund att ta ut målvakten för att spela fem mot fyra. Det var dock Linköping som utnyttjade denna spelformen och slog in 2-4 i den tomma buren. Kalmarsund gav inte upp hoppet och tog återigen ut målvakten, denna gång med bättre utdelning. Anton Nilsson prickade in 3-4 med 37 sekunder kvar. Jesper Lindström fick en sista chans till kvittering med 5 sekunder kvar men sköt tätt utanför.

Slutresultatet skrevs till 3-4 och Linköping bröt Kalmarsunds fem matcher långa segersvit. Härnäst väntar ett tufft bortaderby mot Växjö den 20/3 för Kalmarsund.