Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Linköping
LIBK

Sex matcher och massor av mål i SSL Herr!

21 februari 2021 20:00
SSL Herr

Söndagen bjöd på sex matcher i SSL Herr och det bjöds på massor av mål när Storvreta, Helsingborg, Pixbo, Linköping, Mullsjö och Dalen vann sina matcher!


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Storvreta IBK - Höllviken IBF 8-7 OT (2-3, 2-4, 3-0, 1-0)

Mål Storvreta: Albin Sjögren 2, Robin Nilsberth 2, Rasmus Sundstedt, Filip Eriksson, Anton Birgersson, Tobias Gustafsson

Mål Höllviken: Jacob Sagmeister 2, Daniel Persson 2, Elias Niclasson 2, Jakob Gullberg

Rubrikerna

– Storvreta slog tillbaka Höllviken med 8-7 efter övertid, men Uppsala-laget var länge illa ute. Höllviken ledde med både 3-0, 4-2 och 7-4, men orkade inte hålla hela vägen ut. Storvreta vann sista perioden med 3-0 och nådde därmed 7-7, och på övertid så kunde Robin Nilsberth till slut avgöra.

– Robin Nilsberth satte både 7-7 och 8-7 och spelade således en central roll i avgörandet för Storvreta.

– Albin Sjögren var poängbäst i Storvreta med två mål och en assist. 31-åringen gjorde mål för femte matchen i rad och poäng för sjunde matchen i följd.

– Storvreta tog tredje raka segern och har sex vinster på de sju senaste kamperna. Laget toppar tabellen med sju poängs marginal, men då har tvåan Kalmarsund spelat en match mindre.

– Höllviken har därmed tagit fyra poäng i de två senaste bortamatcherna, där man bortavann mot Jönköping senast. Laget är kvar som tolva i sammandraget och parkerar således precis ovanför nedflyttningsstrecket.

FC Helsingborg - Team Thorengruppen 8-7 (1-2, 2-1, 5-4)

Mål Helsingborg: Gustav Svensson 2, Nicklas Lidholm, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson, Max Wahlgren, Kristoffer Fält, Linus Malmström

Mål Thorengruppen: Hampus Öhgren 2, Jim Johansson 2, Jonas Grahn, Daniel Hernandez, Marcus Berglund

Rubrikerna

– Helsingborg hemmavann ett riktigt målkalas mot Thorengruppen med 8-7. Lagen följdes åt målmässigt hela matchen och det stod 3-3, 5-5, 6-6 och 7-7 innan Linus Malmström kunde avgöra för Helsingborg med knappt en och en halv minut kvar att spela.

– Max Wahlgren och Linus Malmström var poängbäst hos hemmalaget. Båda svarade för ett mål och två asssist. Formstarke Wahlgren har matat in elva mål i de sex senaste kamperna.

– Linus Norgren noterade en assist för FCH och gjorde poäng för åttonde matchen i följd.

– Helsingborg blev därmed ett vinnande lag igen efter två raka förluster. Skåningarna innehar den åttonde och sista slutspelplatsen i den tajta tabellen, men då är nian Pixbo bara två poäng efter och har en match mindre spelad.

– Thorengruppen, där Hampus Öhren öste in hela fyra poäng (två mål, två assist), hade tre segrar på fyra matcher inför dagens match, men åkte alltså på ett nederlag nu. Nykomlingen är kvar som elva i sammandraget.

Pixbo Wallenstam IBK - Jönköpings IK 7-3 (1-0, 4-2, 2-1)

Mål Pixbo: Martin Östholm 3, Andreas Stefansson, Marek Benes, Axel Larson, Oskar Weissbach

Mål Jönköping: Emil Nilsen, Dennis Svensson, Filip Björk

Rubrikerna

– Pixbo plockade en tämligen säker seger hemma mot Jönköping. Hemmalaget gled ifrån till en 4-0-ledning, och strax efter dubbla reduceringar av JIK så kom också nyckelmålet fram till 5-2.

– Martin Östholm var poängbäst i Pixbo med tre mål och en assist. 32-åringen gjorde poäng för tionde matchen i rad och noterade sitt fjärde hattrick den här säsongen (och gjorde dessutom hattrick för andra matchen i rad).

– Pixbo vann skotten med hela 34-19.

– Pixbo plockade fjärde raka segern och är riktigt i måltagen (har gjort tio, åtta, sju, sju mål i de fyra kamperna). Trots formen är laget kvar som nia i tabellen, alltså utanför slutspel, men det skiljer bara två pinnar upp till åttan Helsingborg (som spelat en match mer).

– Jönköping åkte på fjärde raka förlusten och har bara en seger på de åtta senaste matcherna. Laget är tia i tabellen och har fastnat lite i ingenmansland: det är fjorton poäng upp till slutspel och tio poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Växjö Vipers - Linköping Innebandy 5-7 (2-1, 1-4, 2-2)

Mål Växjö: Tommy Bolin 2, Victor Hansson, Philip Fox, Samuel Folkesson Algman

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Nicola Bischofberger, Simon Palmén, Josef Rypar, Oskar Seth, Olle Abrahamsson

Rubrikerna

– Linköping slog tillbaka Växjö med 7-5 på bortaplan efter ett ryck i andra perioden. Växjö ledde med 2-1 efter 20 minuter, men i den andra perioden sköt Linköping fyra raka mål och tog ledningen med 5-2, och det lyckades hemmalaget inte hämta sig ifrån.

– Martin Karlsson matade in dubbla mål för Linköping. 31-åringen visar fin kontinuitet i skyttet just nu och har gjort mål i elva av de tretton senaste matcherna.

– Oskar Seth sköt ett mål och noterade en assist för Linköpig och 22-åringen har därmed gjort poäng i tolv raka matcher.

– Både Ludwig Persson (en assist) och Tommy Bolin (två mål) i Växjö gjorde poäng för åttonde matchen rad.

– Linköping har fem segrar på de sex senaste matcherna. Laget är sjua i tabellen, men har då spelat en match mindre än femman Växjö (två poäng före) och sexan Mullsjö (på samma poäng).

– Växjö hade innan dagens förlust plockat fyra raka vinster. Laget är femma i tabellen.

Mullsjö AIS - Fagerhult Habo IB 11-4 (3-2, 5-1, 3-1)

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 3, Jan Zaugg 3, Joel Dagman, Simon Karlsson, Kasper Hedlund, Rikard Eriksson, Leo Olsson

Mål Fagerhult: Jeff Adolfsson 2, William Snäll, Tim Andersson Carlson

Rubrikerna

– Mullsjö tog en solid seger i rivalmötet mot Fagerhult och segersiffrorna skrevs till 11-4. Fagerhult tog en tidig 2-0-ledning, men sedan svarade Mullsjö med sju (!) raka mål och tog ledningen med 7-2. Det övertaget släppte hemmalaget sedan inte ifrån sig.

– Jan Zaugg var poängbäst i Mullsjö med tre mål och en assist.

– Sebastian Palmqvist noterade en assist och gjorde poäng för nionde matchen i rad.

– Mullsjö plockade fjärde raka segern efter att ha förlorat tre raka matcher innan dess. Västgötarna har alltså fått ordning på formen. Västgötarna är sexa i den tajta tabellen, där lag fyra till nio ryms inom sex poäng.

– Fagerhult åkte på sjätte raka förlusten och har bara en seger på de tio senaste kamperna. Nykomlingen är sist i sammandraget och det är fem poäng upp till fast mark i tabellen.

IBK Dalen - IBF Falun 10-4 (4-1, 1-1, 5-2)

Mål Dalen: Daniel Sonidsson 3, Ketil Kronberg 2, Alexander Hedlund, Alexander Hedlund, Christoffer Andersson, Linus Holmgren, Rasmus Andersson

Mål Falun: Malte Lundmark, Kevin Landgren, Emil Ruud, Omar Aldeeb

Rubrikerna

– Dalen slog tillbaka Falun med 10-4 på hemmaplan. Dalen gick upp i en 3-0-ledning redan innan fyra minuter var spelade, och sedan släppte Umeå-laget aldrig greppet om matchen och hade 4-1 efter första perioden och 5-2 efter andra perioden.

– Christoffer Andersson var poängbäst i Dalen med ett mål och fyra assist. "CA" gjorde därmed fem poäng för andra gången den här säsongen och forwarden gjorde dessutom poäng för tionde matchen i rad.

– Malte Lundmark målade för Falun och 19-åringen har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Dalen plockade femte raka hemmasegern och Umeå-laget studsade upp till fjärdeplatsen i den täta tabellen.

– Falun åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit tio raka matcher innan dess. Laget är kvar som trea i tabellen, men nu är nya fyran Dalen bara två pinnar efter.