Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Visby
VIS

Idel hemmasegrar när Falun slog poängrekord

4 mars 2020 21:29
SSL Herr

Fyra matcher i den 30:e omgången av SSL Herr 2019/2020 spelades under onsdagkvällen. Samtliga slutade med hemmasegrar och tre poäng för Falun, Mullsjö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att Falun slog poängrekordet i SSL, samtidigt som Visby är klara för nedflyttning inför nästa säsong.


Falun - Växjö 7-5 (2-2, 2-1, 3-2)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Emil Ruud, Viktor Wettergren, Patrik Rokka, Malte Lundmark, Rasmus Enström

Mål Växjö: André Andersson 2, Johan Roos, Patrik Gustavsson, Victor Hansson

Se highlights från matchen här

Rubrikerna

– I och med segern slog IBF Falun nytt poängrekord i SSL och har nu 82 inspelade poäng på 30 matcher. Det är fler än Storvretas tidigare rekord på 80 poäng från säsongen 2018/2019.

– Seriens poängligaledare Alexander Galante Carlström gjorde i kväll två mål och en assist. Totalt står han på imponerande 61 mål och 19 assist (80 poäng) på 30 matcher.

– I och med förlusten återfinns Växjö just nu på den retliga niondeplatsen, precis utanför slutspel. Laget har två poäng upp till Helsingborg som är närmaste lag ovanför strecket.

Mullsjö - Warberg 8-2 (7-0, 0-0, 1-2)

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 2, Pelle Tarenius 2, Jan Zaugg, Johan Nygårdh, Rikard Eriksson, Sebastian Palmqvist

Mål Warberg: Simon Svensson, Robin Blåberg

Se highlights från matchen här

Rubrikerna

– Mullsjö chockade sina motståndare och gick upp till en brutal ledning med 7-0 efter mindre än tio spelade minuter. Därefter blev matchen mest en transportsträcka mot tre poäng för Mullsjö.

– I och med segern förbättrade Mullsjö sina chanser att få spela slutspel, det är nu fem poäng ner till niondeplatsen med sex poäng kvar att spela om. Warberg riskerar däremot ut att få spela i Allsvenskan kommande säsong. Det är inte klart att så blir fallet, men det är sannolikt.

– Både Kim Ganevik och Pelle Tarenius gjorde två mål och en assist, vilket var poängbäst på spelarfronten denna kväll inför 877 åskådare i Nyhemshallen.

Helsingborg - Jönköping 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Mål Helsingborg: Linus Nordgren, Fredrik Azelius, Max Wahlgren

Mål Jönköping: Martin Glimberg, Joel Nyström

Se highlights från matchen här

Rubrikerna

– Inledningen lovade gott för Jönköping, som efter lite drygt halva matchen hade en ledning med 2-0 på bortaplan. Helsingborg vände dock på steken och kunde till slut vinna, efter att ha hållt emot i slutet när JIK jagade kvittering i spel sex mot fem.

– Det matchvinnande målet till 3-2 med mindre än tre minuter kvar av ordinarie speltid gjordes av Max Wahlgren, som bytte från Linköping till Helsingborg under pågående säsong. Miljöombytet har gjort honom gott och han har presterat 22 poäng på 16 matcher, fördelat på 19 mål och tre assist.

– Trepoängaren gör att Helsingborg tar klivet förbi Växjö i tabellen, upp på den viktiga åttonde och sista slutspelsplatsen. Jönköping återfinns i ett ingenmansland och kommer att få ta tidig semester efter 32 spelade matcher.

Linköping - Visby 4-3 (0-2, 3-1, 1-0)

Mål Linköping: Matej Jendrisak 2, Olli Laine, Oskar Hovlund

Mål Visby: Wilmer Viinamäki, Filip Nilsson, Daniel Gonzalez Palm.

Se highlights från matchen här

Rubrikerna

– Visby inledde starkt och hade ledningen med både 2-0 och 3-1 borta mot Linköping, men hemmalaget kom ikapp i mittperioden och tog ledningen i början av den tredje. Visby kämpade in i det sista för att få till en kvittering, men lyckades inte överlista målvakten Andreas Blom ytterligare en gång.

– Oskar Hovlund gjorde det matchvinnande målet till 4-3 i den tredje perioden, när Linköping tog ledningen för första gången i matchen. Målet innebär att han nu har gjort mål fyra matcher i rad.

– Segern för Linköping innebär att de nu har en god chans att ta sig till slutspel, med fem poäng ner till lag 9. Visby är efter förlusten däremot klara för nedflyttning till Allsvenskan inför nästa säsong.