Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Linköping
LIBK

Växjö på slutspelsplats - och tre favoritsegrar

1 mars 2020 19:10
SSL Herr

Växjö vann mot Linköping och klev upp på en slutspelsplats - och samtidigt vann favoriterna Dalen, Pixbo och Kalmarsund sina matcher.


Växjö - Linköping 6-4 (3-1, 0-3, 3-0)

Mål Växjö: Manuel Engel 2, Samuel Folkesson Algman, Markus Jonsson, Philip Fox, självmål

Mål Linköping: Jesper Alm, Olle Abrahamsson, Simon Palmén, Oskar Hovlund

Rubrikerna

– Det blev dramatiskt och svängigt mellan Växjö och Linköping, och det var också en viktig match i kampen om slutspelsplatserna. Växjö gick upp i en 3-1-ledning i den första perioden, men Linköping vände på steken via tre raka mål i mittperioden och gick till pausvila med en 4-3-ledning. I den tredje perioden svängde Växjö tillbaka matchen via tre raka mål, och smålänningarna vann till slut med 6-4.

– Markus Jonsson satte ett mål för Växjö och backen gjorde därmed poäng för sjunde matchen i följd.

– Efter tre raka kryssmatcher så fick Växjö äntligen ta en trea igen, och segern innebär att laget tar klivet upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Det är dock tajt i sammandraget, det skiljer bara tre poäng mellan lag fem och nio i tabellen.

– Linköping hade innan förlusten åtta raka segrar, men fick alltså se sin segersvit ta slut. Laget är sjua i tabellen.

– Simon Palmén gjorde ett mål för Linköping, och centern har därmed gjort poäng i tolv raka bortamatcher.

Pixbo Wallenstam - Sirius 8-4 (1-1, 2-2, 5-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 3, Adam Persson 2, Anton Eriksson, Jens Milesson, Martin Östholm

Mål Sirius: Filip Eriksson 2, Joakim Alvinder, Christian Sandsund

Rubrikerna

– Det var jämnt målmässigt mellan Pixbo och Sirius efter både den första (1-1) och andra (3-3) perioden, sedan trampade Pixbo ner gaspedalen. Hemmalaget vann sista perioden med hela 5-1, och matchen med 8-4.

– Andreas Stefansson sköt ett mål i varje period för Pixbo och samlade därmed ihop totalt tre mål, och det var hans tredje hattrick för säsongen.

– Efter tre raka förluster så har Pixbo börjat hitta tillbaka till vinnarspåret igen, och det här var andra raka segern. Vinsten mot Sirius innebär också att laget tar tillbaka andraplatsen i tabellen från Storvreta.

– Sirius, som förlorat sex av de åtta senaste matcherna, är kvar som tolva i tabellen, alltså precis ovanför nedflyttningsstrecket. I och med att Warberg, som är under strecket, också förlorade så har Sirius alltjämt ett gap på sex poäng nedåt.

– Sirius Filip Eriksson är i fin poängform. Han satte två mål mot Pixbo, och har gjort tretton poäng på de fyra senaste kamperna.

Warberg - Dalen 2-6 (1-3, 0-1, 1-2)

Mål Warberg: Mattias Kongstad, Robin Blåberg

Mål Dalen: Johan Larsson, Ketil Kronberg, Ludwig Svensson, Christoffer Andersson, Alexander Hedlund, Sebastian Degeryd

Rubrikerna

– Dalen satte tonen tidigt mot Warberg och ledde med 2-0 redan efter drygt fyra minuter, och sedan släppte man aldrig greppet om matchen. Warberg hade 1-2 och 2-4, men kom aldrig närmare än så och till slut kunde Dalen vinna med 6-2.

– Alexander Hedlund var poängstarkast i Dalen med ett mål och två assist.

– Dalen tog fjärde raka segern och avancerade till sjätteplatsen i tabellen, men det är riktigt tätt i sammandraget. Femman Mullsjö, sexan Dalen och sjuan Linköping skiljs bara åt av målskillnad, och bakom skuggar Växjö och Helsingborg som är två respektive tre poäng efter.

– Warberg är under nedflyttningsstrecket och har sex poäng upp till Sirius på fast mark med blott tre matcher kvar att spela.

Jönköping - Kalmarsund 4-6 (0-3, 2-0, 2-3)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 2, Joel Nyström, Emil Nilsen

Mål Kalmarsund: Kevin Haglund 2, Kim Nilsson 2, Jesper Lindström, Kevin Björkström

Rubrikerna

– Kalmarsund tog ledningen med 3-0 i den första perioden, men Jönköping bet tillbaka i mittperioden och reducerade två gånger om. I den tredje perioden så drog Kalmarsund dock ifrån via tre raka mål, och den 6-2-ledningen blev avgörande. JIK reducerade två gånger om i slutminuterna men kom inte närmare än så.

– Kevin Haglund blev tvåmålsskytt för tredje matchen i följd. Kalmarsund-forwarden, som dessutom svarade för en assist, har överlag varit het efter nyår, där han matat in 16 mål och 21 poäng på tio matcher.

– Tack vare segern så gjorde Kalmarsund ett ryck i tabellen. Smålänningarna är fyra i sammandraget, och har nu skapat en lucka på fem poäng ner till femteplatsen, och har således ett bra utgångsläge för att få hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet.

– För serietian Jönköping är nu slutspel helt kört. Laget har tolv poäng upp till åttondeplatsen med bara nio poäng kvar att spela om. Samtidigt är SSL-kontraktet till nästa säsong klart eftersom Warberg förlorade.

– Rickard Hessmer satte två mål för JIK, och han har därmed gjort elva mål på de fem senaste matcherna.