Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Warberg
WIC

Linköping utökade svit - och flera vinnare kring strecken

23 februari 2020 20:20
SSL Herr

Fyra matcher spelades under söndagen. Linköping tog åttonde raka segern - och Dalen, Sirius och Höllviken blev stora vinnare kring strecken.


Linköping - Warberg 5-3 (0-1, 3-0, 2-2)

Mål Linköping: Martin Karlsson, Olle Abrahamsson, Olli Laine, Oskar Seth, Matej Jendrisak

Mål Warberg: Tom Carlsson, Johan Dahlqvist, Anton Birgersson

Rubrikerna

– Linköping hemmaslog Warberg mycket tack vare en stark andraperiod. Det var nämligen under mittakten som hemmalaget vände 0-1-underläge till 3-1-ledning, och sedan släppte man aldrig det övertaget. I den tredje perioden så svarade Linköping med ett mål på varje Warberg-reducering och vann till slut med 5-3.

– Linköping är i grym form och det här var åttonde raka vinsten. Resultatet gör att man avancerar till femteplatsen i en haltande tabell (fyran Mullsjö och sexan Kalmarsund har en match mindre spelad och möts på tisdag).

– Warberg åkte på femte raka förlusten och är kvar under nedflyttningsstrecket. Laget är nu sex poäng bakom tolvan Höllviken som finns närmast ovanför strecket.

– Tre spelare gjorde poäng för sjätte matchen i följd; Matej Jendrisak i Linköping samt Anton Birgersson och Mattias Kongstad i Warberg.

Pixbo Wallenstam - Jönköping 7-6 (1-1, 4-2, 2-3)

Mål Pixbo Wallenstam: Marek Benes 2, Linus Nestorsson 2, Martin Ojaniemi, Charlie Sköld, Andreas Stefansson

Mål Jönköping: Richard Hessmer 3, Simon Karlsson 2, Emil Nilsen

Rubrikerna

– Pixbo och Jönköping följdes åt målmässigt i halva matchen, sedan gjorde Pixbo ett ryck. Laget gjorde tre raka mål och gick från 3-3-läge till 6-3-ledning, och det blev matchvinnande även om JIK närmade sig i slutet. Linus Nestorsson skickade in 7-4 till Pixbo med sitt andra mål för kvällen med drygt fyra minuter kvar, och JIK kom inte närmare än dubbla reduceringsbollar. Pixbo vann således med 7-6.

– Pixbo kom därmed upp på vinnarspåret igen efter tre raka förluster. Laget tog dessutom tillbaka den andraplats i tabellen som Storvreta tog över igår. Pixbo är nu en pinne före Uppsala-laget.

– Jönköping har bara en seger på de fem senaste matcherna, och nu är drömmen om slutspel långt borta. Smålänningarna är tia i tabellen och har elva poäng upp till slutspel med bara fyra matcher och tolv poäng kvar att spela om.

– Richard Hessmer är i het målform. JIK-forwarden gjorde hattrick för andra matchen i följd och har gjort nio mål på de fyra senaste kamperna.

Sirius - Höllviken 6-7 STR (1-3, 1-1, 4-2, 0-0, 0-1)

Mål Sirius: Jakob Drews 2, Marco Juselius 2, Filip Eriksson, Kevin Söderling

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Jakob Gullberg 2, Pontus Karlson Martell, Ted Nivestam, Felix Strandljung

Rubrikerna

– Viktig kamp i bottenstriden, och det blev både målrikt och rafflande. Höllviken sprang ifrån till en 4-1-ledning i mittperioden. Sirius lyckades dock äta sig tillbaka, och med fyra och en halv minut kvar så fullbordades vändningen när Jakob Drews gjorde 6-5 för hemmalaget. Med mindre än två minuter kvar så kunde dock Johannes Wilhelmsson 6-6-kvittera, och skåningarna avgjorde sedan på straffar genom Felix Strandljung.

– Höllviken bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit.

– Resultatet innebär inga ändringar i tabellen. Sirius är kvar som elva och Höllviken är kvar som tolva, och båda står nu på 27 poäng. Båda lagen blev dock vinnare eftersom Warberg föll mot Linköping, och nu har båda lagen sex poäng ner till hallänningarna under nedflyttningsstrecket. Blott fyra omgångar återstår av serien, och således finns bara tolv poäng till att spela om.

– Matchen fick senareläggas eftersom Höllvikens plan blev försenat. Matchen skulle ha startat 16.00, men kom istället igång 17.45.

Dalen - Växjö 8-7 STR (3-2, 2-0, 2-5, 0-0, 1-0)

Mål Dalen: Rasmus Andersson 3, Anton Åkerlund 2, Alexander Hedlund, Mattias Ljunggren, Joel Grape Tjernström

Mål Växjö: Markus Jonsson 2, Simon Zetterling, Patrik Gustavsson, Karljohan Ahlroth, Linus Pettersson, Samuel Folkesson Algman

Rubrikerna

– Det blev både målrikt och dramatiskt i den viktiga matchen mellan Dalen och Växjö. Hemmalaget Dalen drog ifrån till en 5-2-ledning efter två perioder, men Växjö kom tillbaka under den tredje akten. Med fem minuter kvar så fullbordade Samuel Folkesson Algman vändningen när han gjorde 7-6 för Växjö. Bara 27 sekunder senare så kunde dock tremålsskytten Rasmus Andersson 7-7-kvittera, och Dalen avgjorde sedermera på straffar via Joel Grape Tjernström.

– Dalen tog därmed tredje raka vinsten, och har fem segrar på de sex senaste matcherna.

– Växjö spelade kryss för tredje matchen i följd, men efter att ha tagit extrapoängen mot både Jönköping och Storvreta så blev det bara en pinne den här gången.

– Matchen var en riktig sexpoöngsmatch kring slutspelsstrecket. Tack vare segern så gick Dalen upp på sjundeplatsen i tabellen. Växjö är kvar som nia i sammandraget. Två poäng skiljer mellan lagen. Det är tätt i tabellen, lag fyra till nio ryms inom fem poäng.

– Växjös Markus Jonsson blev tvåmålsskytt för fjärde gången på de fem senaste matcherna.