Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Dalen
DAL

Tätt kring slutspelsstrecket - och Falun ångar på

8 februari 2020 19:10
SSL Herr

Det tätnar kring slutspelsstrecket efter att både Linköping och Växjö vunnit sina matcher. Samtidigt så ångar Falun på i toppen och Kalmarsund klev upp på fjärdeplatsen efter seger mot Warberg.


Linköping - Dalen 6-3 (0-1, 3-1, 3-1)

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Olli Laine, Oskar Hagberg, Filip Samuelsson, Jesper Alm

Mål Dalen: Alexander Hedlund, Ketil Kronberg, Anton Åkerlund

Rubrikerna

– Linköping slog tillbaka Dalen med 6-3, och vann också skotten med klara 34-14. Linköping gick fram till en 3-1-ledning i mittperioden, men Dalen skapade kontakt via Ketil Kronbergs 2-3-reducering med minuten kvar av mittakten. Närmare än så kom dock inte gästerna. I den tredje perioden drog hemmalaget ifrån till 5-2 och vann alltså till slut med 6-3.

– Linköpings Martin Karlsson blev tvåmålsskytt för andra matchen i följd.

– Linköping bärgade femte raka vinsten och har i och med dagens seger avancerat upp till en sjätteplats i en haltande tabell. Laget passerade bland annat Dalen, som nu halkat ner till en åttondeplats i sammandraget. En pinne skiljer mellan konkurrenterna.

– Dalen åkte på fjärde raka bortaförlusten.

Falun - Mullsjö 10-5 (5-2, 1-1, 4-2)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Malte Lundmark 2, Omar Aldeeb 2, Emil Kalentun, Emil Lundmark, Emil Ruud

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 2, Oskar Malmgren, Pelle Tarenius, Rikard Eriksson

Rubrikerna

– Falun kopplar ett allt fastare grepp om förstaplatsen i tabellen efter att ha hemmavunnit mot Mullsjö med 10-5. Dalalaget sprang ifrån till 5-0 i den första perioden, och det orkade inte Mullsjö hämta ikapp även om man närmade sig vid ett par tillfällen (hade 3-5 i mittperioden och 4-7 i slutperioden).

– Faluns siffror imponerar. Laget har nu gjort över 200 mål (204), har en målskillnad på +100, toppar tabellen med tolv poängs marginal och har poäng i tretton raka matcher (tolv vinster).

– Alexander Galante Carlström sköt tre mål för Falun. Det var tolfte (!) gången den här säsongen som skyttekungen gjorde tre mål eller mer i en match (det vill säga nästan häften av lagets 25 matcher). Galante Carlström har svarat för totalt 51 mål i år.

– Mullsjö hade innan förlusten fem vinster på sex matcher. I och med förlusten så halkade västgötarna ner som femma i tabellen (passerades av Kalmarsund som vann sin match mot Warberg).

Höllviken - Växjö 3-7 (0-2, 1-3, 2-2)

Mål Höllviken: Ted Nivestam, Johannes Wilhelmsson, Daniel Persson

Mål Växjö: Markus Jonsson 2, Jesper Sankell 2, Samuel Folkesson Algman, Simon Zetterling, Victor Hansson

Rubrikerna

– Växjö slog tillbaka Höllviken med 7-3, och vinsten grundlades tack vare spelet under den första halvan av matchen. Växjö tog ledningen med 2-0 i den första perioden och ökade sedan på till 5-0 i mittperioden. Höllviken gjorde därefter tre raka mål, men kom inte närmare än 3-5. Istället stängde Växjö matchen med två mål under slutminuterna.

– Jesper Sankell, två mål och två assist, samt Simon Zetterling, ett mål och fyra assist, var hetast poängmässigt i Växjö. Sankell blev för övrigt tvåmålsskytt för tredje matchen i följd.

– Höllvikens Johannes Wilhelmsson svarade för ett mål och en assist och har nu gjort poäng i 71 (!) raka SSL-matcher.

– Växjö tog viktiga poäng i slutspelskampen. Laget är nia i tabellen, men är nu uppe på samma poäng som åttan Dalen. Växjö är dock sju plusmål sämre än konkurrenten från Umeå. Höllviken är alltjämt elva i sammandraget.

Kalmarsund - Warberg 8-2 (2-0, 3-0, 3-2)

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Kevin Haglund 2, Adam Nilsson, Johan Wittberg, Marcus Johansson, Anton Nilsson

Mål Warberg: Anton Birgersson, Joel Birgersson

Rubrikerna

– Kalmarsund tog en solid hemmaseger mot Warberg. Hemmalaget ledde med 2-0 efter första perioden, 5-0 efter andra perioden och i upptakten av den tredje akten så sköt Kevin Haglund in 6-0. Då var det så klart avgjort, och Kalmarsund vann till slut med 8-2.

– Kim Nilsson och Marcus Johansson målade båda för Kalmarsund och duon har därmed gjort poäng i sju raka matcher.

– Kalmarsund studsade tillbaka efter två övertidsförluster mot Höllviken och Visby, och blev ett vinnande lag igen. Segern innebär också att laget kliver om Mullsjö i tabellen och är uppe på fjärdeplatsen i sammandraget.

– Warberg är kvar under nedflyttningsstrecket. Två poäng skiljer upp till Sirius på fast mark.