Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Linköping
LIBK

Viktiga bortasegrar för Höllviken och Linköping

26 januari 2020 19:05
SSL Herr

Höllviken skapade andrum i bottenstriden efter att ha vunnit mot Pixbo och samtidigt så klev Linköping upp på en slutspelsplats efter att ha besegrat Jönköping.


Pixbo Wallenstam - Höllviken 7-11 (3-7, 1-0, 3-4)

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Ojaniemi 2, Andreas Stefansson 2, Jens Milesson, Gustav Fritzell, Adam Persson

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 4, Lukas Eldholm 2, Pontus Karlson Martell 2, Ted Nivestam, Linus Bergström, Axel Rasmussen

Rubrikerna

– Vilket målkalas det blev mellan Pixbo och Höllviken! Det blev tio mål redan i den första perioden där Höllviken sprang ifrån till en 7-3-ledning. Pixbo lyckades dock skapa nerv i matchen, inte minst när Adam Persson 7-9-reducerade med knappa fyra minuter kvar. Närmare än så kom hemmalaget dock inte, utan istället kunde Axel Rasmussen och Johannes Wilhelmsson stänga tillställningen med två sena mål.

– Johannes Wilhelmsson var, som brukligt, en av de stora härförarna för Höllviken. Forwarden sköt fyra mål och noterade två assist. Han har nu gjort poäng i 70 (!) raka SSL-matcher, en poängsvit som spänner över flera säsonger.

– I och med segern tog Höllviken ett stort kliv mot nytt SSL-kontrakt. Nu skiljer det fem poäng ner till Sirius under nedflyttningsstrecket. Åtta omgångar återstår av säsongen.

– Serietvåan Pixbo hade innan förlusten fyra raka hemmasegrar, och blott en förlust på de nio senaste matcherna.

Jönköping - Linköping 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

Mål Jönköping: Joel Nyström, Rickard Hessmer

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Matej Jendrisak, Simon Palmén

Rubrikerna

– Två lag på jakt efter slutspelsplatser, så visst var det viktiga poäng på spel mellan Jönköping och Linköping. Det var också jämnt i matchen, och stod 2-2 med bara tio minuter kvar att spela. Då klev veteranen Martin Karlsson fram för Linköping. 30-åringen sköt både 3-2 och 4-2, vilket säkrade vinsten för östgötarna.

– Martin Karlsson har gjort fyra mål på två bortamatcher mot Jönköping den här säsongen.

– Linköping plockade tredje raka segern och klev också upp på den åtråvärda åttondeplatsen i tabellen. Laget petade ner Växjö som nu är nia i tabellen, en pinne efter östgötarna.

– Jönköping, som bara har en vinst på de sex senaste matcherna, är kvar som tia i tabellen. Avståndet upp till åttondeplacerade Linköping är sex poäng.