Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Linköping
LIBK

Linköping närmare slutspel - och Mullsjö vann derbyt

10 januari 2020 21:15
SSL Herr

Mullsjö vann det heta derbyt mot Jönköping och samtidigt tog Linköping ett kliv närmare slutspelet genom att uddamålsvinna mot Sirius.


Mullsjö - Jönköping 6-2 (3-0, 1-1, 2-1)

Mål Mullsjö: Sebastian Palmqvist, Pelle Tarenius, Kim Ganevik, Jesper Ekström, Rikard Eriksson, Jan Zaugg

Mål Jönköping: Simon Karlsson 2

Rubrikerna:

– Mullsjö rivstartade mot Jönköping: 1-0 efter en och en halv minut, 2-0 efter knappt sex minuter och 3-0 efter åtta och en halv minut. När sedan Jesper Ekström satte 4-0 mitt i mittperioden så orkade inte JIK hämta ikapp.

– I och med segern så vann Mullsjö för tredje matchen i följd och västgötarna återtog därmed fjärdeplatsen i tabellen från Kalmarsund (lagen har samma poäng, men Mullsjö har bättre målskillnad).

– Jönköping åkte på tredje raka förlusten och smålänningarna parkerar som tia i tabellen, fyra poäng bakom åttan Helsingborg som just nu innehar den sista slutspelsplatsen.

Sirius - Linköping 4-5 (1-3, 1-0, 2-2)

Mål Sirius: Billy Nilsson, Filip Eriksson, Filip Björk, Joakim Alvinder

Mål Linköping: Simon Palmén, Felix Lanver, Jesper Alm, Oskar Hovlund, Matej Jendrisak

Rubrikerna:

– Linköping sköt två snabba mål i den tredje perioden som betydde 5-2-ledning, men Sirius gav inte upp för det. Med knappt fem minuter kvar gjorde Filip Björk 3-5 och med en och en halv minut kvar satte Joakim Alvinder 4-5. Närmare än så kom dock inte Uppsala-laget, utan Linköping kunde vinna med uddamålet.

– Linköping är nu uppe som nia i tabellen, tre poäng bakom åttondeplacerade Helsingborg på sista slutspelsplatsen. Noterbart är att östgötarna hade två raka förluster innan kvällens seger.

– Sirius har bara en seger på de sex senaste matcherna. Laget är elva i tabellen och får snarare blicka nedåt än uppåt i tabellen. Det skiljer två poäng ner till en nedflyttningsplats och nio poäng upp till en slutspelsplats.

– Sirius Billy Nilsson gjorde mål för fjärde matchen i följd.